Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Tavaszi Fesztivál a Hegyvidéken

Az idei Budapesti Tavaszi Fesztivált március 20. és április 5. között rendezik meg. A XII. kerület a Bajor Gizi Színészmúzeumban meghirdetett kiállításokkal kapcsolódik a rendezvénysorozathoz.
 
A gyerekek fantáziája áll a középpontjában a „Neves színházi események gyerekszemmel” címmel megrendezett tárlatnak, amelyen az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet elmúlt években meghirdetett rajzpályázataira beérkezett alkotások kaptak helyet. A bemutatott képek és rajzok témáit neves színházi események, illetve az intézet kiállításai ihlették.
 
Két kiállítás várja a látogatókat a Bajor Gizi Színészmúzeumban
Két kiállítás várja a látogatókat a Bajor Gizi Színészmúzeumban
 
Szintén a színház világát idézi meg az a tárlat, amelyet Viktor Kronbauer fotóművész sajátos szemléletmódját tükröző képeiből állítottak össze. Valamennyi fotográfia egyedi műalkotás, az előadás atmoszférájáról és a közönség színházi kultúrájáról tudósít, egyúttal olyan külföldi színházi pillanatok megörökítője, amelyek jórészt még a szakemberek számára is ismeretlenek. A válogatást a kortárs színházi fotózás alapvető kérdéseire választ adó múzeumpedagógiai foglalkozások és szakmai beszélgetések teszik teljessé.
 
(em.)