Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Tenisztehetségeket keresnek

Bár Magyarország nem számít tenisznagyhatalomnak, hazánk minden időszakban adott néhány klasszist a „fehér sport” világának Körmöczy Zsuzsától Taróczy Balázson át Szávay Ágnesig. A Normafa Tenisz Klub december 5-én tehetségkutató napot rendez – ki tudja, hátha feltűnik egy lehetséges utód.

A XII. kerületi önkormányzat a „Sportos, edzett Hegyvidék” programja keretében számos ingyenesen igénybe vehető, rendszeres sportolási-mozgási lehetőséget kínál a helyi polgároknak. Emellett vannak olyan sportesemények is, amelyeket évente egyszer-kétszer rendeznek meg, ilyen például a Fitparádé a Csörsz utcai Sportmaxban, vagy éppen az „Előzd meg a fogaskerekűt!” verseny.

2009_23_Page_20_Image_0006

A fiatalokat az egész éves diákolimpia tartja mozgásban, de egyéb lehetőségek is rendelkezésre állnak a sportoláshoz. A kerületben viszonylag sok a teniszpálya, több helyen fizetős sportiskolák működnek, nyáron pedig néhány pályán – a Költő utcában és a Normafa Tenisz Klubban – ingyenes tanfolyamokat tartanak. Ez természetesen üzleti érdek is, hiszen aki megkedveli a sportágat, később fizetni is hajlandó érte, a versenyeken elért siker pedig a klubok presztízsét növeli. A tehetségkutatókat olyan időszakokban szokták rendezni, amikor kihasználatlanok a teniszpályák. Nyáron ez könnyebben megoldható, télen azonban a sátrak világítása, fűtése jelentős költség, ezért ritkán fordulnak elő ingyenes gyermekprogramok.

A Normafa Tenisz Klub most téli tehetségkutató napot szervez, hogy a kerületi diákok kipróbálhassák, milyen érzés sátorban teniszezni. A rendezvény egy másik, nem titkolt célja, hogy a Hegyvidék jobb eredménnyel szerepeljen a diákolimpia teniszdöntőiben, és XII. kerületi pályákon is rendezzenek budapesti vagy országos finálékat.

2009_23_Page_20_Image_0005

A teniszklub közelben lévő pályáin amúgy is szívesen látják a gyerekeket, főként a kora délutáni holt időben – délelőttönként ugyanis a Normafa Mini Tenisz Klubban játszó fi atalok használhatják azokat korlátlanul, ingyenesen, a Gyermek–gyermekkel elnevezésű családi program keretében. A klub alapításának első évében a Normafa TC csapata első lett a megyei csapatbajnokságban, ezzel is motiválva az ott játszó gyerekeket.

A tehetségkutató napot december 5-én rendezik, 14 és 17 óra között várnak mindenkit a Normafa Tenisz Klub Őzike út 30/a alatti, családias hangulatú teniszpályáin. Akinek nincs saját ütője, erre az időszakra kölcsönkap egyet.

K. Gy.