Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Továbbra is nyeretlenek a kosarasok

Újabb két meccs, újabb két vereség. A PEKOSI-Hegyvidék SE férfi kosárlabdacsapata előbb Fehérváron kapott ki sima meccsen, majd hazai környezetben veszített a Budafok-Csepel ellen. A vereségek oka ezúttal is az volt, hogy a fiatal játékosok nem tudnak negyven percig koncentrálni.

Az előző szezonhoz hasonlóan meglehetősen rosszul indult a bajnokság a hegyvidéki férfi kosárlabdacsapat számára. Zsinórban immár a hetedik vereségét könyvelhette el az amúgy ígéretes játékosokat felsorakoztató gárda, amely egyre távolabb kerül a hőn áhított középmezőnytől.

Bő két héttel ezelőtt Merim Mehmedovics tanítványai Fehérvárra utaztak, ahol az élvonalbeli Albacomp fiókcsapatával találkoztak. Horváth Krisztián, a bosnyák tréner segítője – nem mellesleg az U20-as csapat vezetőedzője – elmondta, a nagyon gyorsan és erőszakosan kosárlabdázó hazai csapat nem sok esélyt adott a hegyvidéki fiataloknak, akik jól kezdtek ugyan, ám a szünetben megint jött a holtpont. A magas posztokon játszók gyenge teljesítménye, valamint az előző mérkőzésen megsérülő irányító, Bús Milán hiánya megpecsételte sorsukat, a székesfehérváriak végül 88–71-re nyertek.

A csapat ezután a Budafok-Csepel együttesét fogadta második hazai találkozóján a hegyvidéki Sportmaxban, és a vezetők reménykedtek, hogy hat vesztes mérkőzés után végre megtörik az átok. Nem így történt…

– A nagyon pontszegény első félidő után hihetetlenül jó harmadik negyedet produkáltak a srácok – értékelt Horváth Krisztián. – Azt a felvonást 31–12-re hoztuk, és elérhető közelségbe került a győzelem. Ekkor azonban kiderült, továbbra sem tudunk negyven percen keresztül jól játszani. Fiatalokból álló csapatunk legnagyobb hátránya, hogy fejben még nem nőttek fel a mezőnyhöz.

A szakember mondatait hűen tükrözik a jegyzőkönyvben szereplő adatok is, hiszen az utolsó tíz percet 26–7-re nyerték a vendégek, így a végén 69–75 állt az eredményjelzőn.

A „nagyokkal” ellentétben az U20-asok változatlanul jól szerepelnek: hat győzelemmel és csupán egyetlen vereséggel állnak a bajnokságban. A budafokiak ellen nem kis bravúrt hajtottak végre, a szünetben még tizennyolc pontos hátrányban voltak, azonban a második húsz percben fordítottak, és tíz ponttal megnyerték a meccset.

CSNM