Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Új helyen a biopiac

December első szombatján a Budapest Kongresszusi Központ parkolójában újra megnyit a hegyvidéki biopiac. A költözésre a művelődési központ átépítése miatt volt szükség, a kényszerű albérlet várhatóan másfél évig tart.

Lassan öt esztendő telt el azóta, hogy Lovas Pál alpolgármester felvette a kapcsolatot a Magyar Biokultúra Szövetséget vezető Czeller Gáborral, valamint a biogazdálkodást folytató termelők képviselőivel. Azt szerette volna elérni, hogy az addig a Marczibányi téren működő, akkoriban baloldali vezetésű II. kerület által bezárásra ítélt biopiac költözzön át a kerületbe. A tárgyalások végül eredményre vezettek, és 2005. április 9-én a Csörsz utcai művelődési központ udvarán nyitotta meg kapuit.

Az önkormányzat mindent megtett az árusok és a vevők kényelméért: vízzel és villannyal ellátott pavilonokat épített, elérhetővé tette a kiszolgáló létesítményeket, megteremtette a téli árusítás feltételeit. Az eredmény minden várakozást felülmúlt, hiszen rövid idő alatt a hegyvidéki lett Közép-Európa legnagyobb biopiaca, ahol a Magyar Biokultúra Szövetség és a Biokontroll Nonprofi t Kft. jóvoltából kizárólag ellenőrzött minőségű termékek kaphatók. Az élelmiszerkínálatot népi iparművészek, játékkészítők és könyvesek árui egészítik ki.

Szerencsére a kerületi polgároknak a művelődési központ átépítése alatt sem kell lemondaniuk a biopiac szolgáltatásairól. Az árusok változatlan feltételekkel és kínálattal várják a vásárlókat a Budapest Kongresszusi Központ mellett. Némi előnyt is jelent a költözés, ugyanis az új helyszínen egyszerűbb lesz a parkolás. Nyitás: december 5-én 6.30-kor.