Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

A Zölderdő sárkányai

Kun Fruzsina mesekönyv-illusztrátor képeiből rendeztek kiállítást a Zölderdő Óvodában. A rajzok Nádori Lídia nemrégiben megjelent, Sárkány a lépcsőházban című mesekönyvéhez készültek.
Harmadik alkalommal rendeztek kiállítást a Zölderdő Óvoda Lépcsőház Galériájában. A sorozat célja, hogy bemutatkozási lehetőséget nyújtson tehetséges hazai gyermekkönv-illusztrátoroknak, egyúttal bevezesse a gyerekeket a mesefigurák világába.
 
A mostani tárlaton Nádori Lídia Sárkány a lépcsőházban című könyvének színes, élettel teli illusztrációit állították ki, a rajzok Kun Fruzsina munkáját dicsérik. A tehetséges művésznő 1994-ben érettségizett a Pécsi Művészeti Szakközépiskola kerámia szakán, majd a Magyar Képzőművészeti Egyetemen szerzett diplomát. Ifjú kora ellenére gyakorló anya, tagja a Gyermekkönyvszerzők és Illusztátorok Egyesületének, a Magyar Grafikusművészek Szövetségének, a Magyar Alkotó Művészek Országos Egyesületének, valamint a Magyar Rézkarcoló és Litográfus Művészek Egyesületének is.
 
Kun Fruzsina szerint kevesen gondolják, hogy a mesekönyvekben mennyire fontos szerep hárul a rajzokra, holott a színes ábráknak köszönhetően a kicsik könynyebben megértik a mesék és versek mondandóját. „A megfelelő rajzok elkészítésének titka – vallja a képzőművész – a történetekre való kellő ráhangolódásban rejlik. E nélkül a gyerekkönyv ábrái nem hitelesek.”
 
(m.)