Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Ifjú sakkozók a Zugligetben

Minden eddiginél több nevezés érkezett az idei általános iskolás sakkversenyre. A Hegyvidéki Diákolimpia keretében rendezett bajnokságot az egyéniben indulók nagy száma miatt két nap alatt bonyolították le. A legjobb hegyvidéki sakkozók a budapesti döntőben újra asztalhoz ülhetnek.

Ifju_sakkozok_a_ZugligetbenAz eddig is nyilvánvaló volt, hogy a hegyvidéki gyerekek körében rendkívüli népszerűségnek örvend a sakk. Elég csak arra gondolni, hogy egyre több kerületi oktatási intézményben – a többi között a versenyeknek hagyományosan otthont adó Zugligeti Általános Iskolában – a szakkörök mellett már tanórák keretében is tanítják ezt a kiváló szellemi sportot. A szervezett oktatásnak köszönhetően évről évre jobb eredményeket érnek el a fiatalok, 2008-ban például a Semmelweis Egyetem Diana Gyakorló Iskola lánycsapata megnyerte a Budapest-bajnokságot.

A legutóbbi versenyre, amely a Hegyvidéki Diákolimpia keretében zajlott, rekordszámú nevezés érkezett. A nemzetközi sakkszövetség rapid szabályai szerint játszottak az ifjú sakkozók, alig tíz perc állt a rendelkezésükre, hogy mattolják ellenfelüket.

A gyors partik ezúttal a Lauder iskola növendékeinek kedveztek, akik összesen három elsőséget szereztek. Jól szerepeltek a két aranyéremig jutó zugligeti gyerekek, rajtuk kívül egyszer-egyszer a Kós Károly, a Városmajori és a Virányos iskola tanulói állhattak fel a képzeletbeli dobogó legfelső fokára. A legjobbak a budapesti döntőben újra megmutathatják tudásukat.

mm.