Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Újra működik a Napsugár

Két év szünet után ismét várja a nyugdíjasokat a Napsugár Idősek Otthona. A magánintézmény napközi és bentlakásos ellátásokat, otthoni gondozást és személyi távfelügyeletet egyaránt biztosít.

Hosszú ideig nyugdíjasotthon működött a Törökbálinti útról nyíló egyik csendes mellékutcában, a Magasúti köz 3. alatt, aztán az itt lakók átköltöztek a Normafa útra, az egykori Hotel Agro épületébe, ahol az üzemeltető egy újabb idősotthont alakított ki. A farkasvölgyi intézmény bezárt, két évig üresen állt, ám nemrégiben döntés született az újranyitásáról, egyre nagyobb igény mutatkozik ugyanis az idősgondozásra.

Ujra_mukodik_a_NapsugarA régi-új Napsugár Idősek Otthonában a bentlakásos ellátások immár bármilyen időtartamra igényelhetők: napi, heti és havidíjas ellátás éppúgy kérhető, mint az élethosszig tartó gondozás és ápolás. Az elhelyezés egy- és kétszemélyes lakószobákban történik. Az alapellátás része az orvosi ügyelet, a 24 órás nővérszolgálat, az alapgyógyszerek biztosítása, szükség esetén a fürdetés, mosdatás, a napi négyszeri étkezés, a mosás és takarítás, valamint az orvosi vizsgálatokra kísérés, illetve szállítás. Az állandó orvosi és nővéri felügyelet révén a kórházból kikerülő, rehabilitációra szoruló időseket is el tudják látni, emellett hospice szolgálatot is működtetnek.

Otthoni gondozást, betegellátást is végez a Napsugár Idősek Otthona. Igény szerint személyi távfelügyeletet biztosítanak, egy mobil segélyhívó készülék használatával a nap 24 órájában bárhol az országban gyors segítség kérhető.

Az intézményben nappali ellátás, azaz idősek klubja is működik, amelynek keretében a bejáró tagok napi egyszeri étkezést (ebédet) kapnak, emellett – a bentlakókkal együtt – számtalan közös programon vehetnek részt. Az egészségmegőrzést rendszeres gerinckímélő torna, jóga, relaxáció, betegségszűrés és orvosi tanácsadás segíti. A szabadidő tartalmas eltöltését szolgálják a többi között az olvasó- és filmklubok, a kézműves szakkörök, a társasjátékok, a tánccal és énekléssel töltött zenés délutánok, valamint a lelki problémákat zenével, drámával, mozgással, verssel feloldó önismereti foglalkozások. Közös kirándulások, mozi- és színházlátogatások is színesítik a mindennapokat.

A Napsugár Idősek Otthonában mindig megemlékeznek a tagok születés- és névnapjáról, de más apropóból is tartanak zenés-műsoros délutánokat. A legközelebbi, többnapos rendezvény a farsanghoz kapcsolódik, március 12-étől négy napon át, estéről estére vidám programok, élő zenés mulatságok várják az időseket.

z.

Részletes felvilágosítás az ellátásokról és a programokról személyesen, kedden és csütörtökön 9–13 óráig a helyszínen (XII., Magasúti köz 3.) vagy telefonon kérhető: 06-30-663-15-87 (Szabó Erzsi), 06-30-676-13-64 (Radányi Ili).