Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Családi szombatok az Ugocsa könyvtárban

Uniós pályázati támogatásból bővíti szolgáltatásait a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár. A projektnek köszönhetően az Ugocsa utcai bibliotékában az olvasást népszerűsítő „családi szombatok” várják az érdeklődőket.

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár uniós pályázati támogatással fejleszti virtuális, elektronikus és digitális szolgáltatásait. A program keretében olvasásnépszerűsítő kampányokkal, olvasásfejlesztő tréningekkel, a digitális írástudást elősegítő könyvtári foglalkozásokkal, továbbá a veszélyeztetett élethelyzetű fiataloknak szóló speciális szolgáltatásokkal várják az érdeklődőket.

A „Klikkelj az olvasásra!” elnevezésű kezdeményezéssel – könyvtárosok és ismert emberek bevonásával – megpróbálják az érdeklődést még inkább a könyvek irányába fordítani. Egyebek közt lehetőség nyílik a valós és virtuális térben elérhető játékok kipróbálására, a kallódó fiatalok pedig civil életüket támogató információkhoz juthatnak a számukra kifejlesztett tematikus alportálon, ahol segítő mentori szolgálat áll a rendelkezésükre.

2010_01_Page_05_Image_0004

A rendezvénysorozat keretében az Ugocsa utcai fiókban „családi szombatokat” rendeznek, amelyeken a szülőknek és a gyerekeknek egyszerre mutatják be, mi minden található egy könyvtárban. Az értő olvasáson alapuló játékos vetélkedők mellett a látogatók ismert alkotókkal is találkozhatnak, valamint szakemberekkel beszélgethetnek mindennapi problémáikról.

A bibliotéka tervei között szerepel egy nyári könyvtári programsorozat beindítása, amelyen a kerületi önkormányzattal együttműködve a Fülemile úti napközis tábor apró lakói körében erősítenék az olvasáskultúrát. Felolvasásokat rendeznek érdekes irodalmi alkotásokból, foglalkozásokon dolgozzák fel a gyermekirodalom klasszikusait, illetve diafilmvetítésekkel, vidám játszóházi műsorokkal segítik a kisdiákok tartalmas nyári elfoglaltságának megszervezését.

mm.