Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Lépcsőfutás és kerekezés a kilátó-ünnepen

Ahogy címlapunkon is olvashatják, a Hegyvidéki Önkormányzat a János-hegyi Erzsébet-kilátó százéves fennállását ünneplő programsorozatot rendez az ősz kezdetén. Szeptember 12-én az épületben, valamint az előtte felállított színpadon sportprogramokkal várják az érdeklődőket.
A szervező XII. kerületi Szabadidősport Központnak köszönhetően számos újdonságot tartogat az egész napos rendezvénysorozat. Délelőtt tíz órakor kezdődik a tavaly először megrendezett és nagy sikert arató „Fuss a csúcsra!” lépcsőfutás. Korhatár nincs, azonban a nőket és a férfiakat, valamint a tizennégy és tizennyolc év alattiakat és az ennél idősebbeket külön értékelik.
Lepcsofutas_es_kerekezes_a_kilato-unnepenÚjdonság a háromévesnél fiatalabb gyerekek és kísérőik számára kiírt „kengurufutam”, amely során a felnőttek akár kézben is vihetik a kicsiket. Díjazzák a legidősebb és legifjabb résztvevőt, ahogyan a mindenkori kilátórekordot megdöntő versenyző is ajándékra számíthat. A csúcsjavítás egyébként nem lesz könnyű, hiszen a tavalyi viadalon az abszolút győztes fantasztikus, 26.18 másodperces eredményt ért el. A lépcsőfutáson kizárólag előzetes jelentkezés alapján lehet indulni.
A kilátó előtti téren felállított színpadon a kerületi művelődési és oktatási intézmények, a Hegyvidék Sportegyesület, a Shinto-Kowax SE műsorai, valamint a tervek szerint extrémsport-programok szórakoztatják a közönséget. Kiváló erőfelmérőnek ígérkezik az előző évben nagy sikerrel debütált evezős ergométer. A bátrabbak kipróbálhatják a nagyobb hegyvidéki rendezvényeken már megismert mászófalat, amelyet ezúttal a kilátó első emeletéig építenek fel.
Hagyományteremtő szándékkal az idén első alkalommal rendezik meg a „Tekerj fel!” elnevezésű kerékpárversenyt. A hat kategóriára osztott mezőny a Mátyás király út–Tündérhegyi út-elágazástól indul, hogy öt és fél kilométerrel később a Libegő végállomásánál felállított célba fusson be.
Itt lehetőség van helyszíni nevezésre, a Mátyás király út 53/b alatti volt iskola parkolójában tíz perccel az adott korcsoport rajtja előtt még elfogadják a jelentkezéseket. Érdemes részt venni a versenyen, hiszen korcsoportonként és nemenként az első három helyezett érmet kap, valamint díjazzák a legfiatalabb és legidősebb indulót is. A lépcsőfutáshoz hasonlóan valamennyi versenyző az esemény logójával ellátott pólót kap ajándékba.

(m.)

 További információk: www.janoshegyikilato.hu.