Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Csillagok a tető alatt

Nincs több esőnap a Városmajori Szabadtéri Színpadon, köszönhetően annak az új sátortetőnek, amely nemcsak a fellépőket, hanem a közönséget is megóvja a zivataroktól. Így biztos programmal kalkulálhatnak mindazok, akik előre kiválasztanak egy kedvükre való előadást.

Itt a nyár és a szabadtéri előadások szezonja! A városmajori színpadon is számtalan kiváló programmal találkozhatnak az érdeklődők, a júniusi színházi produkciók után júliusban és augusztusban is bőséges kínálatból válogathat az igényes szórakozásra vágyó publikum.
Bán Teodórától, a Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójától megtudtuk: július 2-án, pénteken Mark Dunn Öt nő az esőben című vígjátékát Magyarországon náluk láthatja először a közönség. Július 15-én ismét egy bemutató helyszíne lesz a Városmajor, Roy Cooney Pénz áll a házhoz című darabját a Fogi Színháza viszi színre, többek között Harsányi Gábor és Straub Dezső játékával.
Kuriózumszámba mennek a vidéki és határon túli társulatok produkciói is. Az igazgatónő kiemelte a Shakespeare-sorozatot: a beregszászi Illyés Gyula Nemzeti Színház július 16-án az Ahogy tetszik című darabot, a Csokonai Színház és a Gyulai Várszínház július 17-én a Makrancos hölgyet, a komáromi Jókai Színház pedig július 22-én a Vízkereszt, vagy amit akartok című komédiát mutatja be. Más szerzők vígjátékaival fellépnek még a Békés Megyei Jókai Színház és a Nagyváradi Állami Színház művészei is.
Hosszasan lehetne sorolni a nyári produkciókat, a musicalektől a zenés játékokon át a bohózatokig az idén is rendkívül sok előadást kínál a városmajori színpad. A felnőtteknek szóló programok mind este nyolckor kezdődnek, a gyerekeket azonban vasárnap délelőttönként 10.30-kor matiné-előadás is várja – számos klasszikus mese, például a Csipkerózsika, a Brémai muzsikusok vagy a Koldus és királyfi is hallható lesz megzenésítve.
Különleges élménynek ígérkezik a nyár utolsó városmajori előadása, a Létramesék. A Bozsik Yvett Társulat Weöres Sándor, Tamkó Sirató Károly, Zelk Zoltán, József Attila, Csukás István műveire készített tánckoreográfiákkal repítenek el a mesék és a képzelet világába.
A Városmajori Szabadtéri Színpadon mostantól a korábbinál több előadás bemutatására van mód, nincs szükség ugyanis esőnapokra. A nézőtér fölé szerelt sátortető megóvja a közönséget a zivataroktól, így nem kell elhalasztani egyetlen darabot sem – számolt be az idei év legnagyobb szabású fejlesztéséről Bán Teodóra. A Szabad Tér Színház által működtetett margitszigeti színpad szolgáltatásait szintén fejlesztették, így például már sétahajóval is lehet utazni az ottani előadásokra.

Csillagok_a_teto_alatt
A Borisz Godunov lenyűgöző látványt ígér

A Margitsziget ugyancsak sok eredeti, látványos produkciónak biztosít helyet. A Presidance Company és a Holdviola Zenekar Hungarythm címmel tánc- és lemezbemutató koncertre készül július 10-én, míg július 24-én és 30-án Muszorgszkij operaremekét, a Borisz Godunovot hozza el a debreceni Csokonai Színház társulata lenyűgöző, monumentális látványvilággal. A Tim Rice és az ABBA-fiúk által írt világhírű musical, a Sakk először látható szabadtéri színpadon augusztus 6-án (ismétlés 7-én), míg Szomor György és Miklós Tibor új musicalje, a Robin Hood ősbemutatójára augusztus 13-án kerül sor (ismétlés 14-én). Robin Hoodot Kovács Áron, a nottinghami bírót Forgács Péter, míg Lady Mariant Andrádi Zsanett játssza.

z.

Hegyvidék Kártyával a Városmajori és a Margitszigeti Szabadtéri Színpad előadásaira 20%-os kedvezménnyel vásárolhatók belépők! Részletes program és jegyinformáció: www.szabadter.hu.