Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Éjszaka a helytörténeti gyűjteményben

A Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény 2008-ban kapcsolódott a Múzeumok Éjszakája országos rendezvénysorozathoz, és az idén is nyitott kapukkal várta a látogatókat. A gasztronómiai főszerepet ezúttal egy hegyvidéki recept alapján készült őzpörkölt, valamint a házi rétes kapta, azonban nemcsak a gyomor, hanem a fej is „dolgozott” június 19-e éjszakáján. Különböző kvízkérdésekre lehetett válaszolni, a helyes megfejtők pedig helytörténeti könyveket nyertek.
Nagy sikere volt a hagyományos képeslapküldési lehetőségnek. A vendégek a Városkutat és az Erzsébet-kilátót ábrázoló archív lapok közül választhattak, és díjmentesen írhattak üdvözletet családtagjaiknak, barátaiknak. Az este nyolckor kezdődő jazzkoncert kellemes zenéje még azokat is becsábította az utcáról, akik eredetileg nem tervezték, hogy aznap este múzeumba mennek.
A „gyorsleltár” eredménye: közel kétszázötvenen látogattak el a gyűjtemény Beethoven utca 1/b alatti épületébe, a legutolsó múzeumbarát épp záráskor, éjjel kettőkor lépett ki a kapun. A művelődési intézmény rendezvénye ebben az évben is sikeresen megőrizte azt a családias légkört, ami a Múzeumok Éjszakáján a korábbiakban is mindig jellemző volt.

B. A.