Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Első osztályú női foci

Utcahosszal nyerte a másodosztályú bajnokságot a Hegyvidék SE női labdarúgócsapata. Dénes András tanítványai veretlenül, imponáló, plusz százas gólkülönbséggel zárták a szezont, és feljutottak a legjobbak közé.

Nem talált legyőzőre, sőt október óta pontot sem vesztett a 2009–2010-es szezont a másodosztályban töltő Hegyvidék SE (HSE) női labdarúgócsapata, így vitathatatlanul megérdemelten hódította el a bajnoki címet. Az első hely feljutást jelent az NB1-be, amit ezúttal gondolkodás nélkül vállalt az egyébként szolid költségvetésből gazdálkodó egyesület.
Tavaly már sikerült a bravúr, az akkor elért második hellyel ugyanis kvalifikálta magát a legjobbak közé az együttes, amely ennek ellenére az elmúlt évet mégis a második ligában töltötte. A szakosztály és az egyesület vezetői ugyanis úgy érezték, nincs meg a kellő rutin ahhoz, hogy stabilan első osztályú maradjon a HSE. Nem akartak a kiesés ellen harcolni, ezért még egy évet a csapatépítésre, a taktika gyakorlására szántak, és maradtak a második vonalban.
Bár a játékosok számára csalódást jelentett a döntés, a többség mégis úgy gondolta, a csapattal marad, és mindent megtesz, hogy a HSE ezúttal is a dobogóért küzdhessen – mondta el lapunknak az együttest irányító Dénes András. Az edző szerint az eredmények, de még inkább a mutatott játék bizonyítja, megérte várni. A Hegyvidék ugyanis nem csupán veretlenül lett bajnok, ami egyetlen más női bajnokságban induló csapatnak sem sikerült az idén, hanem 135 rúgott és 35 kapott góllal elérte a bűvös plusz százas gólkülönbséget.
Beérett tehát az elvégzett munka, a totális támadófutballal és a különféle taktikai variációkkal nem tudtak mit kezdeni az ellenfelek. Dénes András úgy látja, négy-öt igazolással az első osztályban is a saját játékát játszhatja a gárda. Az alapok adottak, a tavaly beépített fiatal játékosok mára igazi csapatot alkotnak. Éppen ez a Hegyvidék legnagyobb erénye, ezért sem akarnak sztárokat igazolni, csakis olyanokat, akik hajlandók beállni a sorba – hangsúlyozta Dénes András, majd hozzátette: szerencsére minden adott a nyugodt szakmai munkához.
Megtudtuk, hogy a HSE a jövőben még szorosabbra szeretné fűzni kapcsolatát a Testnevelési Egyetemmel. Az már biztos, hogy a legjobbak között is a tanintézmény Csörsz utcai pályáján játszhatják a hazai meccseiket. Tovább kívánják szélesíteni az utánpótlásbázist, amiben számítanak a közeli iskolák támogatására. A remények szerint a bő keret lehetőséget teremt majd arra, hogy az U17-es és a most kialakuló tartalék együttest is elindítsák valamelyik NB-s bajnokságban.

(EM)Elso_osztalyu_noi_foci