Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Ha szünidő, akkor mozgás!

A vakáció a gyerekek számára elsősorban a gondtalan kikapcsolódást, sportolást és játékot jelenti. Szerencsére a Hegyvidéken egyikből sincs hiány, köszönhetően annak, hogy a kerület több intézménye szervez nyári sport- és szabadidőtáborokat fiatalok számára.

Változatos napközis táborokkal várja a gyerekeket a XII. kerületi Szabadidősport Központ és a Buborék Úszóiskola. Bár a Városmajor utcai uszodában megtartott programokon a vizes játékok élveznek elsőbbséget, azért a labdáról és a kerékpárról sem kell lemondaniuk a fiataloknak. Ennél is több izgalmat ígér a tinnyei tábor (augusztus 23–27.), ahol lovagolni és íjazni is lehet.
Augusztus 6-ig, illetve augusztus 23. és 27. között heti turnusokban tartják az úszótáborokat, júliusban kéthetente a tudásszintet figyelembe vevő intenzív úszótanfolyamokat, míg július első és augusztus második felében focitábort. Az edzéseket és a meccseket a Városmajor utcai műfüves pályán, rossz időben az uszoda feletti tornateremben rendezik, az úszásoktatásra délutánonként kerül sor.
A japán harcművészetek mellett a keleti kultúrával is megismerkedhetnek a Hegyvidék SE Shuhari karate szakosztályának táboraiba jelentkezők. A Győri úti 5–7. alatti dojóban napközis rendszerben középkori japán-, illetve kultúratábor lesz, mindkettőben kiemelt szerepet kapnak a harcművészeti edzések, illetve a kézműves-foglalkozások. A mozgalmas nyaralásra vágyókat július 19. és 24. között a mátrafüredi sport- és szabadidőtáborba invitálják, ahol kirándulás, számháború, játékos verseny, önvédelmi foglalkozás és bobozás mellett dinnyeparti teszi még kellemesebbé az ott eltöltött időt. Szintén Mátrafüred ad otthont július 12–17-ig a hagyományos karatetábornak, amelyet Balatonalmádiban augusztus 16–21-ig megismételnek.
A Csörsz utcai Lite Wellness Club Hegyvidék napközis fitnesz- és squashtábort szervez júliusban. A 7–14 éves lányoknak szóló fitnesztábor programjában naponta két fitnesz- és aerobikóra, zenés játék és úszás szerepel. A squashtáborba a sportág iránt érdeklődő vagy már haladó tudással rendelkező gyerekeket várják. A táborvezetők a Testnevelési Egyetem végzett szakedzői, pedagógusai, a Lite Wellness Club személyi edzői.
A művészi tornát kedvelők számára mozdulatművészet-tábort tartanak Pataki Rita vezetésével július 5–9-ig és 12–16-ig a Jókai Klubban. Ugyanitt augusztus 16–20-ig, illetve 23–27-ig Varázsecset címmel angol–kézműves–sport napközis tábort szerveznek kalandvágyó fiúknak és lányoknak.

(em.)Ha_szunido_akkor_mozgas