Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Robogókon a közterület-felügyelők

Folyamatosan fejleszti a Hegyvidéki Közterület-felügyelet eszközparkját az önkormányzat. A járőrautók után ezúttal három robogót kaptak a kerület közrendje felett őrködő felügyelet munkatársai.

Robogokon_a_kozterulet-felugyelokJárőrtevékenységre is alkalmas robogókat kapott a Hegyvidéki Közterület-felügyelet. A mozgékony járművekkel az eddiginél gyorsabban érhetnek a megadott címekre a felügyelők, ráadásul azokat a területeket is bejárhatják, ahová autóval nem, vagy csak nehezen lehet eljutni.
A Hegyvidéki Közterület-felügyeletet vezető Dávid Gábor elmondta, május közepén indult el a robogós járőrözés, a felügyelők továbbra is párban teljesítenek szolgálatot. Az eddigi tapasztalatok kedvezőek, a robogókat a járőrtevékenység mellett telefonos riasztás esetén is igénybe veszik.
Különösen jól használhatók intézkedésekkor, hiszen az autóval ellentétben a kis járművekkel a legnagyobb forgalomban is rövid idő alatt el lehet jutni a megadott címre – hangsúlyozta Dávid Gábor. Nem okoznak gondot a hegyvidéki utak sem, a kategóriához képest nagy teljesítményű motorok eddig a legmeredekebb szakaszokkal is megbirkóztak.

(M.)