Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Süni-nap családi focival

Hagyomány a Süni Óvodák életében, hogy a nevelési év végéhez közeledve családi napot szerveznek, amelyre minden „sünis” gyereket meghívnak. Nemcsak a jelenlegi ovisokat, hanem azokat is, akik szeptembertől iratkoznak be, vagy már elhagyták az intézményt. Újdonság, hogy az idei találkozón szívesen látták a kicsik barátait, valamint az óvodában folyó munkára kíváncsi valamennyi érdeklődőt.
Suni-nap_csaladi_focival1A több mint kétszáz gyereket és szüleiket megmozgató program a Süni Műhelyek bemutatkozásával vette kezdetét, majd a TeLeszEl egészségközpont jóvoltából az elmaradhatatlan közös bemelegítés következett. Különösen a szülőknek volt érdemes elvégezni a gyakorlatokat, ugyanis a Süni-akadályversenyek történetében első alkalommal a felnőtteket is benevezték. A megszokottnál nagyobb gyermeklétszám és a szülők részvétele miatt az állomásokon több fordulót rendeztek, a cél ugyanis az volt, hogy lehetőség szerint a tizenötből legalább nyolc erőpróbát mindenki teljesítsen. Annál is inkább, hiszen a rajtnál kapott sünis pontgyűjtőt csak akkor lehetett édességekre, hajpántra, dinóra és Süni ovis emlékplakettra váltani, ha gazdája az állomások több mint felén sikeresen túljutott.
„Szerencsére nem akadt olyan Süni-gyerek, aki ne gyűjtött volna össze elegendő pontot, a többség pedig valamennyi játékos és ügyességi feladatot végigcsinálta” – mondta el a Hegyvidéknek Kovács Zsuzsa. A Süni Óvodák intézményvezetője hozzátette: ösztönzésként az egyes helyszíneken gyümölcs, sütemény és apró ajándékok várták a versenyzőket, míg a győztesek ráadásnak egy-egy foglalkoztató füzettel lettek gazdagabbak. A népszerűségi rangsor élére a családi foci került, amelynek végén mindenki egy plüssmacit kapott emlékbe, de a kötélhúzás és a szülőket is próbára tevő sózsákolás is sokakat megmozgatott.
Suni-nap_csaladi_focival2Az akadályversenyek közben pihenésképpen kézműves-foglalkozások, nemezelés, similabda, süni- és virágkészítés várta a gyerekeket. Gondoltak az egészségmegőrzésre is, a rendezvény ideje alatt a kicsik gerincvizsgálaton, míg szüleik masszázson vehettek részt. Az ez évi Süni-napot a gyerekek aktív részvételével megtartott meglepetés dobkoncert zárta.

(mm.)