Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Kiállításmegnyitó – szavak nélkül

Kiallitasmegnyito_-_szavak_nelkulTöbb szempontból különleges kiállítás nyílt november 3-án a Barabás Villában. A közönség elé lépő festőművészek – Jovián György és Hans Mendler – nemcsak évtizedek óta jó barátok, hanem már több közös bemutatkozást is rendeztek. A legújabb, amelynek A felejtés varázsa a címe, azért is egyedülálló, mert a villa belső galériájának köszönhetően két szinten mutatja be alkotásaikat.
A két nemzetközi hírű festő, ugyancsak a kiállítás különlegességeként, katalógust jelentetett meg, és ezzel még nem ért véget a páratlanságok sora: a tárlatot a művészek barátja, a zenész Dresch Mihály nyitotta meg – szavak helyett gyönyörű muzsikával.
Az elmosódó, csupán részleteiben éles-tiszta emlékeket idéző festmények, szobrok és kompozíciók válogatásának nem is lehetett volna találóbb címet adni. A művek hangulata valóban azt a varázslatot idézi, amit például akkor élünk át, amikor egy-egy régvolt pillanat emléke szomorkás derűvel tör gondolataink közé. Dresch Mihály muzsikája pedig tovább erősítette ezt a kicsit mélázó, kicsit dekadens hangulatot.

AI. 

A kiállítás január 5-ig látható a Barabás Villában (XII., Városmajor utca 44.), hétköznap 9–18, szombaton 10–14 óráig.