Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Új lépcső a Gesztenyésben

A gyalogosok közlekedésének könnyítését, valamint biztonságosabbá tételét célzó fejlesztésekbe kezdett az önkormányzat a Gesztenyés kertben. A tervek szerint a rossz idő beállta előtt átadják a park Csörsz utca felőli oldalán épülő mozgássérült-rámpát, valamint az idősek közlekedését segítő, kényelmes lépcsőt.

Uj_lepcso_a_GesztenyesbenA MOM–Gesztenyés kert kulturális, sport- és szabadidőnegyed funkcióbővítő fejlesztésének keretében az önkormányzat egy idősebbek számára is könnyen járható, enyhén emelkedő lépcsőt, valamint rámpás feljárót alakít ki a park Csörsz utca felé eső oldalán. A legkésőbb a téli időszak kezdetéig elkészülő beruházásnak köszönhetően a park keresztben akadálymentesen átjárható lesz, ami elsősorban a mozgásukban korlátozottaknak, valamint a babakocsival közlekedőknek jelent könnyebbséget.
A Gesztenyés kertből a közeli üzletközponthoz éveken keresztül egyetlen rossz állapotú betonlépcsőn lehetett eljutni, amit a nehezen mozgók nem tudtak biztonságosan használni. Különösen esős időben, illetve télen okozott gondot megmászni a meredek lépcsőfokokat, míg a parkból érkező vagy a játszóterekhez igyekvő babakocsis anyukák és a kerekes székben ülők kénytelenek voltak a MOM Kulturális Központ felé kerülőt tenni.
Mivel a legtöbben a Sportmax mellett vezető kerti utat használják, az önkormányzat úgy döntött, ennek végpontjánál új, az eddiginél kevésbé meredek, egyenes karú lépcsőt alakít ki. Néhány méterrel feljebb kap helyet az a széles, többfordulós betonrámpa, amelyen akár segítség nélkül is közlekedhetnek a kerekes székbe kényszerülők. Mindkét helyen újonnan telepített lámpasor gondoskodik a megfelelő világításról.

mm.