Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez
Koszonet_az_idoseknek1

Köszönet az időseknek

Zenés műsorral kedveskedett az önkormányzat a hegyvidéki nyugdíjasoknak az idősek világnapján. A rendezvényre érkezőket ajándékcsomag is várta a CBA jóvoltából.

Köszönet illeti az időseket, hiszen ők azok, akik szülőként, nagyszülőként segítik a gyermekek, unokák életét – e szavakkal üdvözölte Pokorni Zoltán mindazokat, akik eljöttek az önkormányzat által szervezett idősnapi rendezvényre. A MOM Park mozijának nagytermében megtartott ünnepségen több száz résztvevő előtt a kerület polgármestere elmondta: fontos, hogy az idősek tudják, szükség van rájuk, s érezzék hasznosnak magukat, mert van dolguk, feladatuk, különösen a családban. A politikus emlékeztetett arra, hogy a kor relatív, hiszen idősen is lehet aktív életet élni. Példaként hozta fel a magyar származású tőzsdegurut, André Kosztolanyt, aki kilencvenévesen írt önéletrajzi regényében fogalmazott úgy: „ha elég fiatal lennék, mondjuk még csak 70 éves, akkor megalapítanám az optimisták iskoláját”.
Koszonet_az_idoseknek2Pokorni Zoltán elmondta, hogy a „Nem csak a húszéveseké a világháló” elnevezésű ingyenes számítástechnikai tanfolyamok szervezésétől kezdve a szociális utalványokon át a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás fenntartásáig számtalan módon igyekszik támogatást nyújtani az önkormányzat a kerületi időseknek. Az eddigi ellátási formákat továbbra is szeretnék fenntartani, sőt, lehetőségeik szerint bővítenék ezeket – hangsúlyozta a polgármester.
Az október 1-jén, az idősek világnapja alkalmából megtartott műsorban Szabó Lőrinc és Szabó Magda versei hangzottak el Piros Ildikó tolmácsolásában, a Solti György Zeneiskola gordonka tanszakos növendékei Farkas Ferenc Régi magyar táncait adták elő, a Jókai Néptánccsoport pedig kalotaszegi táncokat mutatott be. Madarász Katalin magyar nótákkal és cigánydalokkal szórakoztatta a közönséget, Vadkert Imre, a Társulat című televíziós produkcióban feltűnt énekes pedig népszerű rockopera-részletekkel aratott nagy sikert.
A kerületi nyugdíjasok a műsort követően vehették át ajándékcsomagjaikat a gondozási központok munkatársaitól. Mindenkinek jutott egy-egy üveg bor és lekvár, amit a CBA ajánlott fel a Hegyvidék idős polgárainak. A legidősebb résztvevő, a 102. születésnapját ünneplő Szerényi Sándorné egy színpompás virágcsokrot is kapott Pokorni Zoltán polgármestertől.

z.