Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Szeretet és bizalom

Az egykori és mai óvodások ünnepi műsorral köszöntötték az 1980-ban alapított Táltos Óvodát. A Lejtő úton tavaly átadott Táltos Csikó tagóvodában megtartott születésnapi rendezvényen mutatták be az intézmény történetét feldolgozó emlékkönyvet.

Folytatni_kell_a_megfontolt_epitkezest

Folytatni kell a megfontolt építkezést

A mostani nehéz gazdasági helyzetben hallatlan érték, hogy egy politikai családba tartozik a kormány, a főváros és a kerület, mert könnyebben szót értenek, hiszen azonos az értékrendjük és a politikai kultúrájuk – vallja interjúnkban Pokorni Zoltán, aki immáron második ciklusát kezdheti meg hegyvidéki polgármesterként.

Finisben_az_utfelujitasok

Finisben az útfelújítások

Több fontos kerületi út rekonstrukciója fejeződött be az utóbbi hetekben. Önkormányzati beruházásban kicserélték a kopóréteget a Melinda úton, a Mártonvölgy utcában és az Alkony úton, míg a fenntartási munkák keretében megújult a Kikerics, az Ágnes és a Lejtő út egy-egy szakasza. Októberben újabb négy közutat adnak át a forgalomnak, év végéig összesen tizenhárom útszakasz felújítása fejeződik be.

Önkormányzati és kisebbségi választások 2010

A 2006-osnál is nagyobb arányban, a választók kétharmadának szavazatával ismét Pokorni Zoltán lett a Hegyvidék polgármestere. A XII. kerület összes körzetében a Fidesz-KDNP jelöltjei győztek.

Belepteto_rendszer_az_Aranyban

Beléptető rendszer az Aranyban

Mágneskártyával működő beléptetőt alakítottak ki az Arany János iskolában. A fejlesztésnek köszönhetően idegenek kizárólag a porta érintésével, ellenőrzött körülmények között juthatnak be az épületbe. A rendszer segítségével a diákok mozgása is nyomon követhető az intézmény területén.

Hegyvidéki Ősz – állatbarátság, lovagi torna, egészségnap

Borongós időjárás köszöntötte szeptember utolsó hétvégéjét, ám a Barabás-villában összegyűlt gyereksereg fittyet hányt a zavaró körülményekre. Mindannyian önfeledten vetették bele magukat a számukra összeállított programokba a Hegyvidéki Ősz gyereknapján. Előző lapszámunkban röviden beszámoltunk az eseményekről, azonban nem szóltunk például a Jókai Klubban tető alá hozott egészségnapról, holott fontos része volt a kétnapos rendezvénynek. Íme, ami akkor kimaradt.

Az álomvilág határán a Krisztina Palace-ban

Egyéni hangvételű, meglepetésekkel teli kortárs tárlatnak ad otthont a Nagyenyed utcai Krisztina Palace. A Lombok és szögek című kiállításon Konkoly Gyula és Szabó Tamás munkáival találkozhat a művészetpártoló közönség.

Koszonet_az_idoseknek1

Köszönet az időseknek

Zenés műsorral kedveskedett az önkormányzat a hegyvidéki nyugdíjasoknak az idősek világnapján. A rendezvényre érkezőket ajándékcsomag is várta a CBA jóvoltából.

Titkos_utkereses

Titkos útkeresés

Csoportos kiállítással kapcsolódtak a Szakrális Művészetek Hete programsorozathoz a Galéria 12 Egyesület tagjai. A Szakrális jelképeink című tárlaton a legkülönbözőbb kifejezési formák, kisplasztikák, festmények, grafikák és textilmunkák idézik meg a bennünk élő természetfelettit.

A_legszebb_budai_szinhaz

A legszebb „budai” színház

Vasvári Csaba 1992-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Már diploma előtt a Nemzeti Színházban játszott, majd a Madách Színház, a szolnoki Szigligeti Színház, később ismét a Madách, 2005-től a Győri Nemzeti Színház tagja volt. Sikeres pályázata révén jelenleg a székesfehérvári Vörösmarty Színházat igazgatja. A színész-direktorral annak apropóján beszélgettünk, hogy a Kaszás Attila-díj idei díjátadó gálaestje Székesfehérváron volt, és a jegyeladásból származó közel egymillió forintot – jelképesen – az igazgató hozta el a Hegyvidékre.

Fitparade_plakat

Fitten jobb

A harmadik Fitparádét rendezik meg október 16–17. között a Sportmax Hegyvidékben. Az önkormányzat sport- és szabadidős programokkal – köztük számos újdonsággal – kapcsolódik az eseményhez. Előzetes regisztráció alapján vasárnap a kerületiek az uszodát is ingyen használhatják.

Tizedszer is legyőzték a fogaskerekűt

A nagy esőzés miatt az eredeti időponthoz képest két héttel később rendezték meg a tizedik Előzd meg a fogaskerekűt! teljesítménytúra-, kerékpáros és futóversenyt. Bár az időjárás ezúttal sem fogadta kegyeibe a résztvevőket, a „leghegyvidékibb” sportrendezvényen mintegy ezerötszázan teljesítették a kijelölt távokat.