Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez
Vitaverseny_nemet_nyelven

Vitaverseny német nyelven

Német nyelvű nemzetközi vitaverseny budapesti fordulójának helyszíne volt márciusban a Városmajori Gimnázium. Két előre megadott témában zajlott a disputa: azzal kapcsolatban sorakoztattak fel a versenyzők érveket és ellenérveket, hogy betiltsák-e az állatkísérleteket, illetve szűrjék-e központilag az internetes tartalmakat.
A Goethe Intézet által koordinált, több német alapítvány által támogatott különleges vetélkedőn a zsűri tagjai a téma ismerete mellett a nyelvi kifejezőképességet, valamint a meggyőzőerőt értékelték. A budapesti versenyről négyen jutottak tovább az országos fordulóba, közülük ketten, Takács Réka és Fehér Milán a hegyvidéki Tamási Áron Általános Iskola és Német Két Tannyelvű Gimnázium diákjai. Ha országos szinten is kiválóan teljesítenek, ősszel a kijevi döntőn képviselhetik hazánkat.
Szebedy Tas, a Városmajori Gimnázium igazgatója elmondta, büszke arra, hogy a hazánkban első ízben megrendezett nemzetközi verseny budapesti fordulójának a nem két tannyelvű, de magas szintű német nyelvi képzést folytató intézményük adott otthont, és két diákjuk is bizonyította rátermettségét. Örvendetesnek tartja, hogy a vitakultúra oktatása egyre inkább megjelenik a magyar iskolákban, hiszen a diákok ennek során olyan kulcsfontosságú készségeket sajátítanak el, mint az odafigyelés, a strukturált beszéd, valamint a sportszerű és tárgyilagos érvelés.

(z.)