Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez
Handeltol_a_bluesig

Händeltől a bluesig

Tehetséges gyerekeket látni bármely területen nemcsak felemelő, de megnyugtató érzés is, azt sugallják, hogy biztonságban van a jövőnk. A magyar zeneoktatás világhírű, és ezen nem is csodálkozunk, amikor a legkisebbek muzsikálását hallgatjuk.
A Solti György Zeneiskola fúvós–ütő tanszakának növendékei gálahangversenyen mutatták be tudásukat április közepén. Az intézmény a fennállása óta eddig is számos zenei tehetséget indított útjára, és a hangversenyt végighallgatva biztosak lehetünk benne, a hagyomány töretlenül folytatódik a továbbiakban is.
A tízéves Titz Virág édesanyjával érkezett a hangversenyre, társaival – Hencsey Laurával, Meszes Tóth Rékával, Sándor Maja Mirával, Teőke Annával, Dénes Alexandrával, Sárközy Zsófiával és Nyáry Emmával – Händel Fanfárját adták elő. Felkészítő tanáruk Turáni Csabáné volt. „Három éve tanulok furulyázni – mesélte Virág. – Nagyon sokat gyakoroltam, együtt készültünk a fagottosokkal, hogy jól sikerüljön a szereplésünk. Épp most kell majd eldöntenem, milyen hangszeren folytassam a tanulást, azt hiszem, a fuvolát választom. Később is szeretnék a zenével foglalkozni, koncerteken fellépni.”
A Händel-, Mozart-, Hassler-, Telemann-, Haydn-, Bach-dallamokon kívül blues-duók is helyet kaptak a műsorban, csakúgy, mint Vangelis világsikere, A Paradicsom meghódítása. A fellépő gyerekek, felkészítő tanáraik és a büszke szülők, nagyszülők zsúfolásig megtöltötték az iskola második emeleti Solti-termét.

AI.