Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Ajándék firkamentesítés

A különleges tisztítási feladatokra specializálódott Szárazjég Kft. nemrégiben felajánlotta a kerületnek, hogy saját költségén rendbe tesz két helyszínt. Az önkormányzat javaslatára végül a Böszörményi út 40.-hez, valamint a Gesztenyés kertben található 1956-os emlékműhez vonultak fel a cég szakemberei és munkagépei.
A Böszörményi úti ház utcai homlokzatán először egy speciális, környezetkímélő vegyszerrel feloldották a graffitikat, majd magas nyomású meleg vízzel lemosták azokat, végül pedig egy újabb festékréteggel kijavították a hibákat. A Gesztenyés kertben az időjárás viszontagságai miatt elszíneződött gránitoszlop „kifényesítése” volt a feladat. Ez szárazjéggel történt: a cseppfolyós szén-dioxid gázból készített, kristályszerű anyagot magas, 10 bar nyomáson a kőre szórták, hogy a lehető leghatékonyabban fellazítsák és eltávolítsák a lerakódott szennyeződést.
A cég összességében körülbelül 300 ezer forint értékű munkával járult hozzá a kerület szebbé tételéhez.Ajandek_firkamentesites

z.