Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Győztes Négyek társasága

Első helyezést ért el a hetedik osztályosok között a Kós Károly iskola Négyek társasága nevű csapata a Bólyai anyanyelvi verseny országos fordulójában. A Baár-Madas Református Gimnáziumban megrendezett döntőben a hegyvidéki oktatási intézmény másik csapata, a hetedik helyen végző Allegória különdíjban részesült.
A győzteseket felkészítő Oláhné Németh Ildikó lapunknak elmondta, hogy az országos anyanyelvi versenyen minden évben több százan vesznek részt. Népszerű a megmérettetés a Kós Károly iskola diákjai körében is, amit jelez, hogy a negyedikesektől a végzős osztályokig összesen húsz csapat indult az őszi selejtezőkön. A területi fordulóban a hetedikesek szerepeltek a legjobban, az első helyen végző Négyek társasága mellett az Allegória is bekerült az országos döntőbe.
Az egész napos finálét két szakaszra osztották a szervezők, a végső elsőségért a legjobb hat csapat mérkőzhetett meg. „Mind a hat kiváló munkát végzett, a győzelem valószínűleg a dramatizáló feladatnál dőlt el – mesélte Oláhné Németh Ibolya. – A Négyek társasága egy különleges Kis herceg-adaptációval lepte meg a zsűrit, a gyerekek maguk írták a szöveget, és elkészítették a díszletet is.”
A sikeres csapatok tagjai: Négyek társasága – Albert Eszter, Dudits Luca, Leiwolf Mihály, Ratkovics Gábor. Felkészítő tanár: Oláhné Németh Ibolya. Allegória – Aninger Anna, Kézdy Borbála, Plumpton Jana, Tirk Dorka. Felkészítő tanár: Gábor Judit.

Ám.Gyoztes_Negyek_tarsasaga