Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Jókais „Jókezek”

A képregényektől a képzeletbeli lényekig sok fantáziadús alkotás látható a Jókai Klub legújabb tárlatán. Az alkotók a Jókai iskola diákjai, akik rajzórákon, szakkörökön készítették munkáikat.

Jokais_Jokezek1Jókezek – ezzel az ötletes címmel rendezett kiállítást a Jókai Mór Általános és Német Nemzetiségi Iskola a Jókai Klubban. A cím azokra a tehetséges jókais gyerekekre utal, akiknek kezei közül megszámlálhatatlanul sok eredeti alkotás kerül ki egy-egy tanév során. Hogy ezeket a kiváló műveket ne csak a rajztanár és otthon a család, hanem mások is láthassák, immár harmadik alkalommal szervezett tárlatot az iskola.
„A gyerekek ebben a fagyos, téli időben szivárványt, fényt, napot, melegséget varázsolnak a szívünkbe” – dicsérte a diákok munkáit az iskola igazgatója a kiállítás megnyitóján. Hellnerné Nádor Ildikó elmondta, hogy főként felsősök állították ki rajzaikat, kerámiáikat, amelyek rajzórákon, valamint a kézműves szakkörben készültek. Az igazgató köszönetét fejezte ki Szalma Ágnes művésztanárnak, Koppán Szilviának, a kiállítás szervezőjének, valamint a helyszínt biztosító Jókai Klub munkatársainak, amiért lehetőséget teremtettek a legügyesebb alkotók bemutatkozásához.
A kiállításon látható témák és technikák igencsak változatosak, tűfilccel és tussal készült képregények, fonalgrafikák, metszetrajzok, titkosírások, valamint festett monogramok egyaránt megtalálhatók. Rendkívül eredetiek azok a fekete alapra helyezett, kivágott festmények is, amelyek különféle tarka fantázialényeket ábrázolnak.
„Az iskola nagyon jó feltételeket biztosít az alkotómunkához” – emelte ki Szalma Ágnes rajztanár, akitől megtudtuk: az intézmény támogatásával a kerámiázáson kívül hamarosan textilezhetnek és bőrözhetnek is a szintén általa vezetett kézműves-foglalkozásokon. A pedagógus szerint nagyon sok tehetséges gyerek jár az iskolába, neki lényegében csak annyi a feladata, hogy megmozgassa a fantáziájukat.

z.

A Jókai Klubban (XII., Hollós u. 5.) nyílt kiállítás március 1-jéig tekinthető meg.Jokais_Jokezek2