Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Kijavítják a balesetveszélyes kereszteződéseket

Biztonságtechnikai vizsgálatnak vetette alá azt a huszonnégy budapesti kereszteződést az FKF Zrt., amelyekben a forgalomnagysághoz képest sok a személyi sérülés, illetve a súlyos, halálos kimenetelű baleset. A felmérést elvégző Pro Urbe Kft. a legtöbb csomópontnál valamilyen átalakítást javasolt, néhány helyen komolyabb, építést igénylő beavatkozásokra is szükség van.
A várhatóan heteken belül elkezdődő javítások a kerületben az Alkotás utca–Csörsz utca és az Alkotás utca–MOM Park kereszteződését, valamint a Márton Áron teret érintik. Egyebek között számítani lehet a rossz állapotú oszlopok, közlekedési táblák, fedlapok cseréjére, továbbá jelzőfej-áthelyezésre. Jó hír az autósoknak, hogy az új jelzőlámpás program hosszabb zöldhullámot biztosít majd a reggeli és délutáni órákban a főúton közlekedőknek.
Mindezek mellett az Alkotás utcában forgalommérők elhelyezése is a tervek között szerepel, a Márton Áron téren változhat a sávkiosztás, illetve középtávon körforgalmú csomópont kialakítása is elképzelhető. Lesznek építési engedélyhez kötött átalakítások is, ilyenek a szegélykorrekciók, amelyekhez a jó idő beálltával kezdenek hozzá.
A jelzőlámpás csomópontok ellenőrzése idén is folytatódik, jelenleg a címlista összeállításán dolgozik az FKF Zrt.

(m.)

A balesetveszélyes hegyvidéki csomópontokról az FKF Zrt.-nél tehetnek bejelentést a kerületben élők. Telefon: 06-40-353-353 (06-40-FKF-FKF), 459-6700. Fax: 459-6860. E-mail: fkfzrt@fkf.hu.