Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez
NBA-csillag_az_All-Star_galan

NBA-csillag az All-Star gálán

Az észak-amerikai profi ligában (NBA) tizenhat szezont eltöltő Vlade Divac lesz a legnagyobb csillaga a Sportmax Hegyvidékben második alkalommal sorra kerülő All-Star kosárlabdagálának február 19-én. Az egykori Los Angeles Lakers-játékos a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége meghívására érkezik Budapestre.

A kétszeres világbajnok Divac nemcsak a díszpáholyban foglal helyet, hanem pályára is lép az egyetlen honi NBA-kosarast, Dávid Kornélt is csatasorba állító 1999-es magyar Eb-csapat ellen. Természetesen nem hiányozhat a gáláról a Magyarországon játszó idegenlégiósok–Magyar válogatott összecsapás sem. A külföldiek All-Star-csapatának kezdő ötösére a hagyományoknak megfelelően az interneten szavazhattak a drukkerek, akiket pihenésképpen látványos zsákoló- és hárompontosdobó-verseny szórakoztat majd.
„A szövetség megpróbálja felpezsdíteni a budapesti kosárlabdaéletet, ezért választotta ismét a Hegyvidéket a gála helyszínéül. Szükség lenne ugyanis egy minőségi fővárosi férficsapatra, ez pedig elképzelhetetlen közönség nélkül” – nyilatkozta lapunknak Faragó András. – „A szokásos betétprogramok mellett az idén szeretnénk a kisebbeket a szüleikkel együtt kicsábítani, nekik kedvezünk az új családi szektorral, illetve a gyerekeknek szóló programokkal. Minden szurkolóra szükség van, hiszen férfiválogatottunkra hamarosan Eb-pótselejtezők várnak, siker esetén tizenkét év után újra kijuthatunk a kontinensviadalra.” A kosárlabda-szövetség sajtófőnöke szerint magyar példaképekre van szükség, az All-Star gálán pedig „bele lehet szeretni” a sportágba.
A hagyományokhoz híven a Hegyvidéki Szabadidősport Központ délelőtt izgalmas diáksporteseményekkel várja az érdeklődőket: a kosárlabda-szövetséggel közösen gyerekeknek szóló B33 mini kupát rendeznek, míg a félpályáról dobó versenyre bárki benevezhet. A változatos programok megkoronázásaként az Animal Cannibals és az X Faktor egyik legnagyobb kedvence, Janicsák Veca ad koncertet.

(EM.)
További információk: www.kosarsport.hu/allstargala, www.hegyvideksport.hu.