Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez
Hegyvidek_kartya_kicsi

Hegyvidék Kártya: hűsítő kedvezmények

Nyáron is számtalan kedvezmény várja a Hegyvidék Kártya régi és új tulajdonosait. Fontos tudni azonban, hogy a régi kártyákat csak újraérvényesítve lehet használni – az érvényesítő matricát az önkormányzat ügyfélszolgálatán vásárolhatjuk meg, vagy a www.hegyvidekkartya.hu weboldalon egy igénylőlap kitöltésével kérhetjük postázását.

Jóleső érzés a nyári melegben elmerülni egy hűsítő medencében, de még jobb, ha ezt a szokásosnál olcsóbban tehetjük meg. Mindazok, akiknek érvényes Hegyvidék Kártyájuk van, kedvezménnyel látogathatják a Gesztenyés kerti Sportmax és a XII. kerületi Szabadidősport Központ Városmajor utcai uszodáját, vagy a Csillebérci Szabadidő- és Ifjúsági Központ szabadtéri medencéjét.
A Sportmaxba – amely egy 25 méteres fedett, valamint egy 33 méteres strandmedencével várja a vendégeket – 10 százalékkal alacsonyabb áron lehet felnőtt, családi, gyermek és nyugdíjas napi belépőt, illetve úszás-, szinkronúszás-, vízilabda- és aquafitness-oktatásra napijegyeket váltani. A Városmajor utcai uszoda szolgáltatásaiért, valamint az egykori csillebérci úttörőtábor területén működő szabadidőközpont 10x20 méteres szabadtéri medencéjének használatáért szintén 10 százalékkal kevesebbet kell fizetni.
Akik úszás helyett vagy mellett más nyári kikapcsolódásra vágynak, azok is találhatnak olyan helyszíneket, ahol a Hegyvidék Kártyával előnyöket élvezhetnek. A Budakeszi Vadasparkba látogatók például 10 százalékot spórolhatnak a belépő árából, de akkor is érdemes elővenni a kártyát, ha egy kellemes, teraszos hegyvidéki kávézóba, cukrászdába vagy étterembe ülünk be – közel húsz helyen 5-10 százalékkal csökkenthetjük a fogyasztás végösszegét.
„A Hegyvidék Kártya programhoz eddig mintegy kétszáz üzlet és szolgáltatóegység csatlakozott, de szeretnénk tovább bővíteni az elfogadóhelyek körét” – nyilatkozta lapunknak a kerület polgármestere. Pokorni Zoltán hangsúlyozta, hogy a kártyákkal nemcsak a hegyvidéki polgárok járnak jól, hanem a kedvezményprogramhoz csatlakozó vállalkozók is, akik a forgalombővülés révén növelhetik bevételeiket. Az önkormányzat fontosnak tartja a program közösségépítő, lokálpatriotizmus-erősítő hatását, ami segítheti az itt élő, dolgozó, tanuló emberek és a kerületi vállalkozók egymásra találását.
„Közel tízezer Hegyvidék Kártyát bocsátott ki a kerület 2009 novembere óta, ám ezek egy része, mivel nem érvényesítették újra, már lejárt, tehát nem használható” – figyelmeztetett Németh Roland. A Hegyvidék Kártya referense elmondta: a hosszabbításhoz nem kell lecserélni a névre szóló plasztiklapot, elég a hátoldalra egy érvényesítő matricát ragasztani, ami az önkormányzat ügyfélszolgálatán megvásárolható, vagy a www.hegyvidekkartya.hu weboldalon átutalásos fizetéssel megrendelhető. Az egyéves hosszabbítás mindössze 500 forintba kerül; ez a díj akár már az első vásárlás után megtérülhet.