Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez
Huszonnegyoras_porta_szolgalat

Huszonnégy órás portaszolgálat

Az utóbbi hónapokban egyre több panasz érkezett az önkormányzathoz az Alkotás utca 21. alatti bérházba illegálisan beköltöző hajléktalanok miatt. A tarthatatlan állapotok megszüntetése és a lakók biztonsága érdekében július óta a Hegyvidéki Közterület-felügyelet munkatársai állandó portaszolgálatot látnak el az épületben.
A huszonnégy órás őrzésre azért van szükség, mert a hajléktalanok rendszeresen feltörték a bejárati kapu zárját. „A közeli Déli pályaudvar és a metróvégállomás szinte vonzza a többnyire koldulásból élő fedél nélkülieket, akik éjszakára is a környéken maradnak – mondta el lapunknak Dávid Gábor, a Hegyvidéki Közterület-felügyelet vezetője. – Attól sem riadnak vissza, hogy a valamilyen okból üresen álló, egyébként lezárt lakásokban üssenek tanyát. Kikötik a villanyórát, megbontják a gázvezetéket, ezzel a szomszédok testi épségét veszélyeztetik, ráadásul a tapasztalatok szerint többüket a rendőrség is keresi.”
A közterület-felügyelők hiába tessékelik ki a hívatlan látogatókat, zárják le a lakásokat, a hajléktalanok néhány napon belül újból beköltöznek. Ezért döntött úgy az önkormányzat, hogy a nap 24 órájában őrizteti az épületet, így megakadályozva a hajléktalanok visszatérését. A még nagyobb rend érdekében pedig elszállíttatja a közös helyiségekben, illetve az udvaron és a nyitott lakásokban felhalmozott szemetet.

(m.)