Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez
Ingyenes_sportporgram

Ingyenes sportprogram

A lakossági igények figyelembevételével ingyenes mozgásformával bővítette a Sportos, edzett Hegyvidék programsorozatot az önkormányzat. A Csörsz utcai Lite Wellness Clubban szombatonként gerinctorna várja az egészségükért tenni akaró kerületi polgárokat.

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a kerületiek számára ingyenes sportolási lehetőséget biztosító Sportos, edzett Hegyvidék (SEH) program. A sportfoglalkozásokat, edzéseket az önkormányzat igyekszik a valós igényekhez igazítani, ezért rendszeresen felülvizsgálja a kínálatot. Az utóbbi időszakban így került a programok közé a fallabda, a zsírégető torna és a nordic walking. A „hátfájósokra” gondolva júliustól a Csörsz utcai Sportmaxban működő Lite Wellness Clubban gerinctorna várja az enyhébb fokú, diagnosztizált gerincproblémával küszködőket, illetve azokat, akik szeretnék megelőzni az elváltozások kialakulását.
A foglalkozásokon gyógytornász segítségével a résztvevők megismerkedhetnek a klasszikus gerinctorna fogásaival. A speciális, részben eszközzel végzett – a többi között óriáslabdát, dyn-air párnát, gumiköteleket és pilates rollert is alkalmaznak – gyakorlatsorok szelektíven erősítik, illetve nyújtják a gerincoszlopot stabilizáló izmokat, valamint gondoskodnak a has és hát különböző szakaszainak átmozgatásáról.
Mivel az óra jellege lassú, bárki elsajátíthatja a mozgásanyagot. Rendszeres alkalmazásával minden irányban növekszik a gerincoszlop mobilitása és flexibilitása, ezáltal bizonyos esetekben rendeződhetnek a gerinc területén különböző okokból kialakult elváltozások, valamint enyhülnek a fájdalmak.

Em.