Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Nyáron is üzemel a Sas-hegyi Látogatóközpont

Meghosszabbította nyári nyitva tartását a Sas-hegyi Látogatóközpont, hogy az érdeklődők egy könnyű nyáresti séta keretében az esti panorámát is megcsodálhassák a kilátóponton. A létesítmény kedden és hétvégén változatlanul 10 órakor nyit, a tanösvénytúrák 11 órától indulnak – az utolsó 17 órakor –, de a kilátópontra 20 óráig lehet jegyet vásárolni, és csak 22 óráig kell elhagyni a területet. A hét többi napján 16–20 óráig tart nyitva a központ, tanösvénytúrák nem indulnak, viszont a kilátópont és a Menedék a betontengerben című kiállítás látogatható.
A belépődíj a tanösvényre (terepi vezetéssel), a kilátóra és a kiállításra 750 forint, de kedvezményes, 450 forintos jegyet válthatnak többek között a nyugdíjasok, a gyerekek, a diákok, a pedagógusok, illetve a Hegyvidék Kártyával rendelkezők. Akik csak a kilátóra mennek fel megnézni a kiállítást, teljesen áron 420, kedvezményesen 260 forintért vehetnek belépőt. A hegycsúcson lévő kilátópont látogatására jogosító, 10 alkalomra szóló bérlet ára 1200 forint.
Élet a kánikulában címmel augusztus 13-án különleges túra indul a Sas-hegyen. A természet szépségei iránt érdeklődők vezető segítségével a magyar gurgolya és a fűrészlábú szöcske nyomába eredhetnek a természetvédelmi terület szikláin és gyepein. Találkozó: 10 és 13 órakor a Sas-hegyi Látogatóközpontban (XI., Tájék utca 26.). A teljes árú részvételi díj 750, a kedvezményes 450 forint. További programinformációk a www.sas-hegy.hu oldalon találhatók.

z.