Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez
Jazz_es_szarvasporkolt

Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény - Jazz és szarvaspörkölt

Immár hagyomány, hogy a Múzeumok Éjszakáján mindenki speciális üdvözletet küldhet barátainak, szeretteinek a Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjteményből. Ezúttal kétfajta reprint képeslapból lehetett választani: az egyik a Városkutat ábrázolta a századfordulón, a másik a János-hegyi Erzsébet-kilátóról és környékéről készült az 1930-as években. A lapok postázására nem kellett gondot fordítani, azt a gyűjtemény munkatársai végezték.
A Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény termeiben jelenleg a nemrég megnyílt sporttörténeti kiállítás látható, a különleges este során természetesen ezt is megtekinthették az érdeklődők. A kertben ideiglenesen felállított helytörténeti tablók várták a látogatókat, ezek mindegyikéhez egy-egy kérdés kapcsolódott a helyben kitöltendő kvízben. Sokan keresgélték a helyes megfejtést, volt, aki elemlámpával böngészte a szövegeket, képeket. Szürkületkor meggyújtották a fáklyákat, még hangulatosabbá téve a gyűjtemény kertjét, amelynek füvén a kicsik lengőtekéztek, sőt minigolf-tudásukat is elmélyíthették.
Ugyancsak a fiatalabb korosztály tagjai a sportkiállításhoz kapcsolódóan interaktív sportjátékokat próbálhattak ki egy X-box gép segítségével, amelyet a Microsoft ajánlott fel erre az alkalomra. Persze, a felnőttek sem unatkoztak, számukra harcművészeti, tánc- és hastáncbemutatóval tették még változatosabbá a programot.
Az este-éjszaka egyik legnépszerűbb főszereplője azonban minden bizonnyal a szarvaspörkölt volt, amelyet eredeti hegyvidéki recept alapján készítettek, és ingyen kóstolhatták meg az érdekes ízekre vágyók. Zárásként a Munkácsy Jazzduó teremtett kellemes hangulatot, Munkácsy Eszter énekesnő gitárkísérettel amerikai swingeket, magyar és portugál népdal-feldolgozásokat, valamint saját szerzeményeket adott elő.

B. A.