Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Új Széchenyi Központ nyílt

Teljes körű ügyintézést végez a vállalkozások számára kidolgozott kedvezményes hitelek, állami támogatások igénylésével kapcsolatban az új Széchenyi Központ, amelyet a Déli pályaudvar szomszédságában alakítottak ki.

Széchenyi Kártya folyószámlahitel, Széchenyi Forgóeszközhitel, Széchenyi Beruházási Hitel, Széchenyi Önerő Kiegészítő Hitel és Széchenyi Támogatást Megelőlegező Hitel egyaránt elérhető a forráshiánnyal küszködő mikro-, kis- és középvállalkozások számára. A kedvezményes kamatozású, állami támogatású hitelekhez segít hozzájutni a Kékgolyó utcában nyílt Új Széchenyi Központ.
– A Széchenyi Kártya-program regisztráló irodahálózat tagjaként vállaljuk a cégek ingyenes előminősítését, valamint az Új Széchenyi Terv keretében hozzáférhető, vissza nem térítendő támogatások elnyerése érdekében segítjük a vállalkozásokat tanácsadással és pályázatok készítésével – ismertette tevékenységük főbb irányait dr. Benkő Pál, a Pest Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szerződött partnereként működő iroda vezetője.
Jelenleg a legnépszerűbb finanszírozási forma a Széchenyi Kártya-folyószámlahitel, amellyel a vállalkozások könnyen áthidalhatják átmeneti likviditási problémáikat. A kártyához kapcsolódó hitelkeret minden a vállalkozás érdekében felmerülő és elszámolható kiadásra felhasználható, vásárlás, készpénzfelvétel, átutalás, inkasszó útján, vagy egyéb módon. A hitelkeret 500 ezertől 25 millió forintig terjed, a kamat pedig jelenleg mintegy 10%, ezt azonban csökkenti a 2%-os állami kamattámogatás. A Garantiqa Hitelgarancia Zrt. közreműködésével készfizető kezesség is igénybe vehető a hitel 80%-áig, a kezesség összegére vetítve 1,7%-os garanciadíjért.
Az irodavezető a leginkább kedvelt konstrukciók között említette a Kombinált mikrohitelt, amely akár 4 millió forint vissza nem térítendő támogatást és 8 millió forint kedvezményes kamatozású, tízéves futamidejű hitelösszeget is biztosít. Ez a forrás eszközbeszerzésre, infrastrukturális és ingatlanberuházásra, valamint az információs technológia fejlesztésére fordítható.

z.

Az Új Széchenyi Központ címe: XII., Kékgolyó utca 2/a. Telefon: 210-5321. Web: www.ujszechenyikozpont.hu.