Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez
Dobogon_vegzett_a_Hegyvidek-YBL

Dobogón végzett a Hegyvidék–YBL

Harmadik helyen végzett az OB 1/B-ben a Hegyvidék–YBL vízilabdacsapata. Köllő Attila edző a tisztes helytállás mellett arra a legbüszkébb, hogy a hegyvidéki alakulat minden héten több száz szurkoló előtt játszott.

Kevesen gondolták volna a bajnoki rajtot megelőzően, hogy a Hegyvidék–YBL WPC lesz a vízilabda OB 1/B meglepetéscsapata. Pedig éppen ez történt, a XII. kerületiek ugyanis a rájátszás utolsó fordulója előtt a vesztett pontokat tekintve még a feljutást érő első helyen álltak. A Csörsz utcai Sportmaxban közel félezer szurkoló előtt megrendezett utolsó találkozón a legnagyobb vetélytársnak számító Kaposvár legyőzése volt a feladat.
Rosszul indult a mérkőzés, a profi játékosokkal felálló vidéki csapat pillanatok alatt elhúzott három góllal, a Hegyvidék–YBL csak 1–4-nél vette fel a játék ritmusát. Ennek azonnal meglett az eredménye, két hazai gólra nem tudott válaszolni az ellenfél, így egyből szoros lett a meccs. A második negyedben még jobban elkapta a fonalat a közönség támogatását kihasználó Hegyvidék–YBL, amely ekkor már több látványos támadást is vezetett, ráadásul a védekezése is jelentősen feljavult, így nem keltett meglepetést, hogy kiegyenlített.
Öt–ötös állásnál azonban megint a Kaposvár percei következtek, két vendégtalálatra nyolc perc alatt csak egyetlen válasz érkezett, ami azt jelentette, hogy a bajnokságról döntő negyedik negyedet egygólos hátrányból kezdte a Hegyvidék. Még mindig megvolt az esély a győzelemre, az utolsó felvonásban azonban a Kaposvár szinte mindenhonnan betalált, a hazaiaknak viszont semmi sem sikerült. Az elrontott ziccerek és a szinte folyamatos emberhátrány felőrölték a hegyvidéki csapatot, amely végül 11–8-as vereséggel hagyta el a medencét.
Mindez azt jelenti, hogy a Hegyvidék–YBL WPC jövőre is az OB 1/B-ben kezdi a szezont, míg a Kaposvár az első osztályban folytatja. Mivel a KSI megnyerte az utolsó meccsét, a sportiskolások is megelőzték a hegyvidéki gárdát. A fájó vereség ellenére elégedetten értékelte a csapat teljesítményét a bajnoki döntőt a helyszínen megtekintő Váczi János alpolgármester. Mint mondta, az önkormányzat nagy valószínűséggel meghosszabbítja az év végén lejáró szponzori támogatást. „Büszkék vagyunk a Hegyvidék–YBL szereplésére, hiszen az OB 1/B-ben is szerénynek számító költségvetés ellenére mindvégig megvolt az esélye a feljutásra. Ennél is fontosabb, hogy a csapat hazai meccseire több százan voltak kíváncsiak, köztük rengeteg gyerek, akik a jó példát látva remélhetőleg elkötelezik magukat valamelyik vizes sportág mellett” – hangsúlyozta Váczi János.
A sport közösségépítő erejét emelte ki Köllő Attila edző, aki szerint a teljesen ingyen játszó, amatőr státuszú, ugyanakkor a tudás tekintetében profi játékosokból álló Hegyvidék–YBL WPC körül kialakult egy kerületi családokból, fiatalokból és gyerekekből álló szurkolói mag. „Az önkormányzat a nagylelkű támogatásért cserébe mindössze annyit kért tőlünk, hogy járuljunk hozzá a sportág népszerűsítéséhez, »fertőzzünk« meg minél több gyereket a vízilabdával – mondta. – Úgy érzem, ez sikerült, hiszen a Sportmaxban megrendezett mérkőzéseink látogatottsága nagyságrendekkel meghaladta az első osztály átlagát, ráadásul a közönség többsége fiatal volt. Ezek a gyerekek megtették az első lépést, hogy elkötelezzék magukat a csapat és egyúttal a vízilabda mellett. A mi dolgunk, hogy még tovább erősítsük vonzalmukat.”
Köllő Attila hozzátette: az önkormányzat segítségével szeretnének utánpótlásbázist kialakítani a XII. kerületben, ennek első lépéseként a Hegyvidék–YBL már a közeljövőben bekapcsolódik a Sportmaxban folyó vízilabda-oktatásba. A sportág népszerűsítését szolgálja az augusztus közepére tervezett látványos strandvízilabda-kupa, amelyen a versenyzőkön kívül félprofik is elindulhatnak.
Ám a "nagy durranás" csak ezután következik: ha jól alakul, szeptember harmadik hétvégéjén minden eddiginél komolyabb csapatok látogatnak el a Sportmaxba. A Hegyvidék–YBL WPC ugyanis megpályázta az egyik Magyar Kupa-selejtezőkör rendezési jogát, így három első osztályú gárdát láthatna vendégül.Dobogon_vegzett_a_Hegyvidek-YBL1

Ám.

 

A témával a Hegyvidék Televízió is bővebben foglalkozik.