Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez
Tanevzaro_gala_a_pedagogusoknak1

Tanévzáró gála pedagógusoknak

Fontos szerepet játszik a Hegyvidék oktatási életében a Hunniareg Budai Módszertani Központ. Az intézmény feladatai közé tartozik a különböző szakmai továbbképzések, a szülőknek szóló előadások, valamint az iskolai tanulmányi versenyek és az óvodai projektnapok szervezése. A programok lebonyolításában részt vállaló pedagógusokat a hagyományos tanévzáró gálán köszöntötték.

Nagy szükség van az olyan találkozókra, amelyeken a szokásosnál kicsit kötetlenebb formában is mód nyílik a mögöttünk hagyott tanév összefoglalására – mondta a Hunniareg Budai Módszertani Központ kerületi évzáró gáláján a pedagógusokat üdvözlő Fonti Krisztina alpolgármester. Mint fogalmazott, az együttlét nagyszerű alkalmat teremt arra, hogy külön is köszöntsék a legkiválóbb munkatársakat.
„Az utóbbi évek elhibázott gazdaságpolitikája miatt az idei évben az önkormányzat kénytelen rendkívül szigorú költségvetési politikát folytatni, ami az oktatási és nevelési intézményeket is érinti – beszélt a nehézségekről az alpolgármester. – Büszkék lehetünk arra, hogy mindezek ellenére a hegyvidéki óvodákat és iskolákat továbbra is a már évek óta megszokott magas színvonalú oktató-nevelő munka jellemzi. Erről tanúskodnak a kompetenciamérések országos szinten is kiváló eredményei, illetve a fővárosi és országos tanulmányi versenyeken elért számtalan első helyezés.”
Fonti Krisztina gratulált a 2011-ben állami kitüntetést kapott pedagógusoknak, egyúttal arra is felhívta a figyelmet, hogy a Nemzeti Összetartozás Napját az idén első alkalommal a kerület összes iskolája megünnepelte. „A megemlékezések eredetiségét és a megvalósítást az önkormányzat egyenként értékelte, ennek alapján a Virányos Általános Iskolát díjazta” – tájékoztatta a jelenlévőket az alpolgármester.
A tanévzáró résztvevőit a kerületi oktatási intézmények műsora szórakoztatta. Erdei kirándulás címmel mesejátékot adtak elő a Zugligeti-óvodások, a Németvölgyi iskolából érkező Szabó Bálint verssel, a Jókai Mór iskola „Kicsi Rigói” népdalcsokorral, míg az ELTE-gyakorlóiskolát képviselő Labán Roland és a Pannonia Sacrából érkező Kozma Veronika prózarészletekkel készült.
A gyerekek előadásai után Szontagh Kinga, a Hunniareg Budai Módszertani Központ vezetője ismertette a mögöttünk álló tanév eredményeit. Szeptemberben ismét megrendezték az Óvodás Olimpiát, amelyen háromszázhatvan gyermek vett részt. Októberben került sor a Budai Oktatási Napokra, ezt követte Dávid Gábor vezetésével a Szülői Fórum-sorozat első előadása. Januárban a kerületi óvodák, a következő hónapban az iskolák mutatkoztak be a hagyományos Óvoda-, illetve Iskolakóstolgatón. Nagy sikert aratott a Természet szépségei című óvodai kiállítás, és A számítógépes játékok lélektana címmel megtartott előadás is sokak érdeklődését felkeltette.
Áprilisban folytatódott a „Felvirágoztatunk” program, amelynek keretében ezúttal a Mesevár Óvoda és a Németvölgyi Általános Iskola virágosításához járultak hozzá 25-25 ezer forinttal. Több újdonság kapott helyet a májusi rendezvények között: a szintén hagyományos Dalostalálkozó, a tizenegy iskolát megmozgató napközis kézműves-kiállítás, valamint az óvodások környezeti találkozója mellett idén először angol országismereti csapatversenyre, valamint informatikakiállításra invitálták a diákokat.
Június második felében várható az iskolai eredményeket összefoglaló Arany-CD megjelentetése. Szontagh Kinga a további újdonságokról szólva kiemelte az anyanyelvi és az illemtanversenyt, a Kávészünet című rendhagyó irodalmi órát, valamint az újraélesztési tanfolyamot. A 2010–11-es tanév legfontosabb eseményeinek ismertetése után az egyes szakterületeken kiemelkedő munkát végző pedagógusok vették át jól megérdemelt jutalmukat.Tanevzaro_gala_a_pedagogusoknak2

mm.