Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Barangoló Hegyvidék

Tavaly főleg az erdőben lehetett barangolni a Hegyvidéken, idén azonban – május 29-én – városi és erdei ellenőrzőpontokkal is találkozhatnak a résztvevők. A 2011-es barangolás startja az 59-es villamos végállomásánál lévő Márton Áron téren, a püspök mellszobránál lesz. Nevezni reggel 8 és 9 óra között lehet. A starthely és a célállomás (Erzsébet-kilátó) között további ellenőrzőpontokat kell érinteni, az ott megszerzett pecsétekkel lehet igazolni a táv teljesítését.
Az út során érdemes a helytörténeti érdekességekre is nyitott szemmel járni, hiszen aki a célba érkezést követően hibátlanul tölti ki az útvonal nevezetességeihez, érdekességeihez kapcsolódó kérdőívet, megduplázza esélyét a sorsoláson, amelynek fődíja egy GPS készülék.
A táv kb. 15 kilométer. A részvételi díj 500 Ft/fő, kerületi lakosoknak ingyenes (régi típusú személyi igazolvány vagy lakcímkártya szükséges). Az első száz induló a startnál emblémázott pólót, a célban meleg ételt kap. A távot sikeresen teljesítők jutalma kitűző és emléklap.
További információk: Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény, 1126 Budapest, Beethoven utca 1/b. Telefon: 457-0501. www.hegytortenet.hu