Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez
Napkozisek_kiallitasa2

Napközisek kiállítása

Idén nyolcadik alkalommal rendeztek válogatást a hegyvidéki iskolák alsós napköziseinek munkáiból. A polgármesteri hivatalban megrendezett tárlaton kilenc önkormányzati fenntartású iskola és az ELTE gyakorlóiskolájának alsósai állították ki alkotásaikat.
„Ez a páratlanul gazdag és színes tárlat arról tanúskodik, mennyire sokrétű és magas színvonalú pedagógiai munka zajlik a kerületben – mondta a megnyitón Fonti Krisztina alpolgármester. – E képek által ugyanakkor megismerhetjük a gyerekek lelkivilágát is; öröm látni, milyen gazdag fantáziával és kreativitással tudják ábrázolni környezetüket.”
Sokszínűség, szárnyaló képzelőerő és gazdag kifejezőkészség jellemzi a képeket, amelyek közt sok a tájkép, a portréjellegű ábrázolás, a csendélet, a terményekből ragasztott kollázs, a papírszalagokból készült szobrocska, az égetett technikával, gyöngyfűzéssel, különböző anyagok ragasztásával készült kis műalkotás. A művek láttán érezhető készítőjük természetszeretete, a mesék világa iránti fogékonysága, de megjelenik a télűző busóval való találkozás emléke is. A vidám, kedves kiállítás bizton számíthat a hivatali dolgozók és az ügyeiket intézni érkező hegyvidékiek szeretetére is.Napkozisek_kiallitasa

A. I.