Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez
Szarnyal_a_Hegyvidek-YBL

Szárnyal a Hegyvidék–YBL

Továbbra is csupán egy pont választja el a feljutást jelentő első helytől a jelenleg a vízilabda-bajnokság második vonalában szereplő Hegyvidék–YBL WPC csapatát. A XII. kerületi alakulat a legutóbbi mérkőzésén imponáló különbséggel, tizenkét góllal verte a Hírös Kecskemétet.

Zsinórban harmadik hazai mérkőzését nyerte meg a Hegyvidék–YBL WPC vízilabdacsapat, amely ezúttal a Hírös Kecskemétet győzte le a Csörsz utcai Sportmax nyitott medencéjében. Az újabb siker azt jelenti, hogy a gárda tartja a lépést az OB I/B-t jelenleg egy ponttal vezető Kaposvárral. A cél tehát továbbra is a feljutás az első osztályba, a csapat pedig ennek megfelelően arra készül, hogy minden hátralévő meccsét megnyerje.
Így volt ez a Kecskemét elleni találkozón is, amelyen a hegyvidéki pólósok már az első negyedben egyértelműsítették az erőviszonyokat. A 4–2-es vezetést a második negyedben sikerült megduplázni, 8–4-gyel fordultak a csapatok. Érthetően jó volt a hangulat a medence partján, amit csak tovább fokozott a félidőben megtartott közönségszórakoztató kvízjáték. A Hegyvidék–YBL játékosaival kapcsolatos kérdésekre helyesen válaszolók ajándéktárgyakkal gazdagodtak.
A meccs második felében, ha lehet, még nagyobb sebességre kapcsolt a Hegyvidék–YBL, és a harmadik játékrészben gólt sem kapva újabb három góllal terhelte meg az ellenfél kapuját. Az utolsó negyed igazi jutalomjátékot és hat hazai gólt hozott, a vége 17–5 lett, ami az eddigi legnagyobb arányú hegyvidéki pólós győzelem a rájátszás során.
Az eredményességet és főképp a kevés kapott gólt emelte ki Köllő Tamás edző. Mint elmondta, ezúttal nem csupán erőnlétben, hanem a játék minőségében is riválisuk fölé kerekedtek. „Kitűnően működött a védelmünk, a mindössze öt gól önmagáért beszél. Öröm, hogy az előre játékban is hatékonyak voltunk, a tizenhét találat önbizalom-növelőnek sem utolsó. Megyünk tovább a megkezdett úton, amelynek vége reményeink szerint a feljutás lesz” – hangsúlyozta a szakember, aki arra kérte a kerületi sportbarátokat, hogy minél többen jöjjenek ki az uszodába a hátralévő négy meccsre, és buzdítsák a csapatot.
A mérkőzésekre a Hegyvidéki Önkormányzat jóvoltából továbbra is ingyenes a belépés.

Em.

Pólómeccsek a Sportmaxban

A Hegyvidék–YBL WPC vízilabdacsapata a következő három mérkőzését is hazai környezetben, a Sportmaxban játssza. A Kaposvár elleni rangadót június 11-én rendezik, de rendkívül izgalmasnak ígérkezik az egy héttel korábbi, a Hegyvidéki Napok programsorozat egyik sportos fénypontjának számító KSI elleni mérkőzés is. A bajnokság utolsó fordulójában az Angyal-Vasashoz látogat a gárda.

A hátralévő mérkőzések menetrendje:

Május 28. 18.00 Hegyvidék–YBL WPC–Szegedi Vízipólósuli

Június 4. 15.30 Hegyvidék–YBL WPC–KSI SE

Június 11. 18.00 Hegyvidék–YBL WPC–Kaposvári Vízilabda Klub

Június 18. 10.00 Angyal-Vasas SE–Hegyvidék–YBL WPC (Szőnyi út)