Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez
Valtozik_a_forgalmi_rend_az_Avar_utcaban

Változik a forgalmi rend az Avar utcában

A változtatásra az utóbbi időben egyre nagyobb méreteket öltő átmenő forgalom visszaszorítása miatt van szükség. A balesetek megelőzése érdekében az Avar utca középső szakaszán megfordítják a forgalom irányát.

A környéken élők kérésére az Avar utca forgalmi irányának megváltoztatását kezdeményezte a kerület a közlekedési ügyekben illetékes fővárosi önkormányzatnál. A kérés támogatásra talált, így nemrégiben megkezdődött az ilyenkor kötelező közlekedési terv elkészítése. Ezt követően az FKF Zrt. helyezi ki az új jelzőtáblákat az érintett útszakaszokra.
A változtatásra az utóbbi időben egyre nagyobb méreteket öltő átmenő forgalom visszaszorítása miatt van szükség. A Hegyalja út felől érkező autók jelentős része ugyanis az Alkotás utcai dugót kikerülve az Avar utcán keresztül halad tovább a Márvány utca irányába. Számos bejelentés érkezett az önkormányzathoz, hogy a Csörsz utca után már egyirányú, rendkívül szűk keresztmetszetű Avar utcában a kocsik két kerékkel a járdán közlekednek, veszélyeztetve ezzel a gyalogosok testi épségét. Ezért döntöttek úgy a szakemberek, hogy a balesetek megelőzése érdekében az Avar utca középső szakaszán megfordítják a forgalom irányát.
Szintén megváltozik a közlekedés rendje a Fodor utcában, ahol május végén indul a gáz főnyomócső cseréje az Orbán tér és a Tamási Áron utca között. A közel egy hónapig tartó munkálatok idején a 102-es busz az eredeti megállók megtartásával a Bürök utca–Fodor utca–Orbánhegyi út–Stromfeld Aurél út vonalon közlekedik. Megváltozik a forgalmi rend is, a jobb oldalon felbontott Fodor utcát az Orbán tér felé egyirányúvá teszik.

m.