Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Adománygyűjtő családi nap

Egy délelőtt erejéig március 26-án megelevenedik a csodatévő mesebeli dzsinn a városmajori uszodában, hogy teljesítse a súlyos betegséggel küzdő gyerekek álmait. A Csodalámpa Alapítvány jótékonysági úszórendezvényének bevételéből a remények szerint idén is több kívánság válhat valóra.

Nyolc évvel ezelőtt teljesítette az első kívánságot a Csodalámpa Alapítvány, a hároméves ikrényi kisfiú akkor egy pedálos autót kapott. A támogatóknak, adományozóknak, mindennapi embereknek köszönhetően a jótevő azóta több mint ezernégyszáz gyógyíthatatlan beteg gyermek arcára csalt mosolyt. A cél pedig éppen ez: ha csak néhány önfeledt percre, de elfeledtetni a kis betegekkel a kórházat, az orvosokat, a sokszor fájdalmas kezeléseket.
A Csodalámpa Alapítvány aktivistái azon dolgoznak, hogy minél több, az életet veszélyeztető betegséggel küzdő gyermek álmát váltsák valóra. Rendszeresen szerveznek adománygyűjtő akciókat, amelyekre meghívják az egészséges gyerekeket és szüleiket. Ilyen alkalom a Hegyvidéki Önkormányzat és a Buborék Úszóiskola támogatásával a városmajori uszodában március 26-án 9 és 15 óra között immár második alkalommal meghirdetett családi sportnap, amelynek bevételéből újabb kívánságok teljesülhetnek.
"Örömmel fogadtuk az ismételt felkérést, hiszen az önkormányzat hagyományosan támogatja a karitatív programokat" – mondta Rétai Gábor. Az uszodát ingyenesen az alapítvány rendelkezésére bocsátó XII. kerületi Szabadidősport Központ vezetője kiemelte, tavaly száznál is többen vettek részt a rendezvényen, a visszajelzések alapján ezúttal ennél is nagyobb érdeklődésre számítanak. Egy évvel ezelőtt közel kétszázezer forint gyűlt össze, a bevételből három beteg gyermek kívánságát váltotta valóra az alapítvány, egyikük a helyszínen vette át álmai Wii játékgépét.
"Az úszónapra elsősorban a szüleikkel érkező gyerekeket várjuk, azt szeretnénk, ha a hegyvidéki óvodások és iskolások megtapasztalnák az önzetlen segítségnyújtás semmihez sem hasonlítható élményét. Akik eljönnek, megváltják a belépőt, és leúsznak néhány hosszt a medencében vagy a kisvízben. Lélekben egy kicsit közelebb kerülnek beteg kortársaikhoz, ráéreznek, mennyire jó másokért tenni" – hangsúlyozta Rétai Gábor.
Hogy mindez örök élmény maradjon, valamennyien emléklapot kapnak, a nevük és a leúszott hosszok száma pedig felkerül az uszoda egyik pályaelválasztó kötelére. Gyerekek számára a belépő nyolcszáz forint, a felnőttektől ennél nagyobb összegű adományt is elfogadnak.

(em.)