Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Elso_osztalyba_vagyo_vizilabdacsapat

Első osztályba vágyó vízilabdacsapat

Igazi hungarikummal bővült az amúgy is gazdag hegyvidéki sportkínálat. Az önkormányzat támogatásával a Sportmaxban lelt végleges otthonra a vízilabda-bajnokság második vonalát jelenleg vezető YBL Waterpolo Club csapata.

Első osztályú tagságra esélyes vízilabdacsapattal gazdagodott a XII. kerület, köszönhetően a Hegyvidéki Önkormányzat és az YBL Waterpolo Club között létrejött megállapodásnak. A jelenleg az OBI/B-ben vitézkedő, a másodosztályú bajnokságot vezető pólócsapat hazai mérkőzéseit a jövőben a Csörsz utcai Sportmaxban játssza. Méghozzá a remények szerint telt ház előtt, az önkormányzat támogatásának köszönhetően ugyanis a kerületi lakosok ingyen nézhetik meg a meccseket – hangzott el a klub és az önkormányzat közösen megtartott sajtótájékoztatóján, ahol Pokorni Zoltán polgármester arra emlékeztetett, hogy a Hegyvidéki Önkormányzat élen jár a diák- és szabadidősport támogatásában.
"Országos összehasonlításban is kiemelkedően nagy összeget, az önkormányzat teljes évi költségvetésének két százalékát fordítjuk sportcélokra. Ez arányaiban közel kétszerese annak, mint amennyit a kormány a sportra költ – hangsúlyozta a polgármester, aki szerint a befektetés mindenképpen megtérül, hiszen a rendszeres testmozgás még tovább javítja a kerület lakóinak egészségi állapotát. – Olyan tömegsporteseményekre van szükség, amelyek kedvet csinálnak a mozgáshoz, hiszen erőszakkal senkit nem lehet rávenni a sportolásra. Erre a legjobb helyszín a Sportmax, ahol már eddig is számos sikeres sportprogramot szervezett az önkormányzat." Pokorni Zoltán hozzáfűzte: sajnos, a legutóbbi vállalkozás, a saját kosárlabdacsapat létrehozása nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, az önkormányzat ugyanis nem tudott a vidéki fellegvárakhoz hasonló finanszírozást biztosítani.
"Mindenképpen szerettünk volna egy közösségerősítő, a sportoláshoz kedvet teremtő látványsportágat a kerületbe csábítani, így került képbe az éppen otthont kereső YBL Waterpolo Club, amely több szempontból is megfelel az elvárásainknak – mesélt a háttérről a polgármester. – A vízilabda ugyanis a legsikeresebb magyar csapatsportág, amely még mindig képes megmozgatni az embereket. Másrészt a Sportmaxban Székely Bulcsú olimpikon vezetésével immár két éve vízilabda-iskola működik, amelynek újabb lökést adhat egy saját hegyvidéki csapat. Ez még akkor is igaz, ha az önkormányzatnak nincsenek elvárásai a feljutással kapcsolatban, elég az, ha jó játékkal miden meccsen megtöltik a Sportmax lelátóit."
Lévai Balázs klubelnök azonnal vitába szállt a kerület első emberével, a Fradi egykori kiválósága ugyanis mindenkit arról biztosított, hogy valamennyi mérkőzésüket meg akarják nyerni, a cél már ebben az évben az első osztályú tagság kiharcolása. Szeretnék állandó családi programmá tenni a meccsre járást, ezért elérték a szövetségnél, hogy a tavaszi fordulókban hazai pályán mindig nyitott medencében játszhassanak. Lévai Balázs szerint ugyanis a leghangulatosabb összecsapásokat a szabad ég alatt rendezik.
A Hegyvidék-YBL Waterpolo Club az első hazai mérkőzését április 30-án játssza a Sportmaxban.

Ám.