Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Megújult az önkormányzat az interneten

Teljesen átalakult a kerület információs portáljainak megjelenése és szerkezete. Az önkormányzat hivatalos portálja mellett a Hegyvidék újság weboldala is megújult. A változtatásoknak köszönhetően egyszerűbbé vált a honlapok használata.

A kerület március eleje óta elérhető új honlapja, valamint a Hegyvidék újság internetes kiadása a korábbinál esztétikusabb, könnyebben kezelhető felületet kapott. Nem csupán megjelenésében, hanem szolgáltatásaiban is átalakult a www.hegyvidek.eu.
A honlap kialakításánál az volt az elsődleges szempont, hogy a világhálót csak ritkán, vagy kevésbé magabiztosan használók is könnyen megtalálják a keresett információkat. A kerületi aktualitásokat a hozzájuk tartozó, folyamatosan változó képekkel beharangozó hírdobozok méretét jelentősen megnövelték, a nyitóoldalon látható új információs dobozokat témák szerint csoportosították.
Főhelyre kerültek a „Hivatal” és az „Önkormányzat” linkjei, amelyek segítségével mindössze egy-két lépésben el lehet jutni az ügyintézéshez szükséges adatokhoz és dokumentumokhoz. A „Kerület” címszóhoz rendelt információk a Hegyvidék látnivalóit veszik sorra, míg az „Intézmények” fül alatt a kerületi közintézmények, hivatalok és hatóságok is elérhetők. A családi és szabadidős programlehetőségeket, a kerületi üzletek és szórakozóhelyek listáját tartalmazza a „Szabadidő” információs boksz – tájékoztatta lapunkat Váczi János. Az alpolgármester kiemelte a multimédia oldalt, ahol hang- és videofelvételek tekinthetők meg, a Hegyvidék Tv linken pedig a kerületi televízió online adása látható.
Utóbbi funkció minden bizonnyal egyedülálló az önkormányzati honlapoknál, és fontos előrelépés, hiszen a tévé egyelőre a kerület jelentős részén nem fogható – hangsúlyozta Váczi János. Hozzátette: a tervek szerint a következő lépés az online ügyfélszolgálat bevezetése, aminek köszönhetően az önkormányzat egy kijelölt munkatársától lehet majd információt kérni. Szintén a főoldalon található meg a Hegyvidék Kártya oldalára mutató infódoboz, valamint a Pokorni Zoltán polgármester honlapjához, Váczi János alpolgármester nemrégiben elindított blogjához és a hegyvidéki kiadványokhoz elvezető bannersor.
Párizs honlapja adta az ötletet az oldal tetején elhelyezett piktogramokra: ezekre kattintva közvetlenül is elérhetők a legfontosabb funkciók, például az okmányiroda, a kerület nemrég indult Facebook-csoportja vagy az ügyintézés modul. Kisebb, elsősorban a külcsínt érintő változások történtek lapunk www.hegyvidekujsag.hu című oldalán, ahonnan szintén önálló elérést kapott a kerületi honlap és a Hegyvidék Tv, illetve sokak kérésére külön link tartalmazza a lapterjesztéssel kapcsolatos információkat.

MM.