Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez
Sztarok_az_Arany-esten

Sztárok az Arany-esten

Felnőttként hírnevet szerző, egykori Arany János iskolás diákok és jelenlegi tehetséges növendékek együtt léptek fel a második alkalommal megrendezett Arany-esten. A jótékonysági gála bevételét az egyik focipálya felújítására fordítják, ahol a tervek szerint télen korcsolyapályát alakítanak ki.

A legnépszerűbb televíziós esztrádműsorok hangulatát idéző gálára voltak hivatalosak március elején az Arany János Általános Iskola és Gimnáziumba járó tanulók és szüleik. A hagyományteremtő szándékkal tavaly először megszervezett Arany-esten a felnőttként maradandót alkotó, országos ismertségre szert tevő egykori diákok és a nyomdokaikba lépő mai „aranyos” gyerekek adták elő műsorszámaikat. A színpadi produkciókat követően vette kezdetét a már szokásosnak mondható táncos mulatság, ahol arra is lehetőség nyílt, hogy a szülők, volt diákok és tanáraik felidézzék a régi emlékeket. Patkó Lajos igazgató szerint a rendezvénnyel sikerült hagyományt teremteni, amit az is mutat, hogy a tavalyihoz hasonlóan az idei gálát is telt ház előtt tartották meg.
„Szeretnénk összefogni az Arany-családot, ezért igyekszünk minél több olyan közös programot szervezni, amely alkalmat ad az együttlétre – mondta az igazgató. – Nem titkolt szándékunk, hogy még jobban bevonjuk az iskola életébe az öregdiákokat, különösen azokat, akikre a maiak felnézhetnek. Ennek szellemében szervezzük meg évek óta a mára az iskola védjegyévé vált tizenkét órás focitornát, amelyen a régi tanulókból összeállt csapatok is rendre elindulnak.” Patkó Lajos hozzátette, hogy az Arany-est erősíti a közösséghez tartozás érzését, és hozzájárul a gyerekeket szolgáló iskolai fejlesztések finanszírozásához. A gálán a diákok személyesen is megismerhetik a műsorban fellépő, az élet különböző területein sikereket elérő egykori „aranyosokat” – az idén többek között a számos filmben és színházi produkcióban szereplő Haumann Máté is elfogadta az iskola meghívását.
Másrészt az est alkalmat szolgáltat az adománygyűjtésre is, hiszen a műsorért cserében a nézők szívesen ajánlanak fel kisebb-nagyobb pénzösszegeket az iskolai programok javára. Méghozzá nem is keveset, hiszen tavaly közel 550 ezer forint gyűlt össze a gálán. A bevételt a gyerekek biztonságát szolgáló, azóta már elkészült kártyás beléptető rendszer kialakítására fordították.
„Ebben az esztendőben is egy közösségi fejlesztéshez kértük az est résztvevőinek segítségét – újságolta az igazgató. – A műfüves pálya alatti kis focipálya felújításáról van szó, elképzeléseink szerint az állagmegóvást követően az aszfaltburkolatra könnyen felrakható és leszedhető műanyag borítás kerülne. Ennek köszönhetően telente akár korcsolyapálya létesítésére is alkalmas lenne a terület.”

(m.)