Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

A lakók döntöttek

Először fordult elő, hogy közlekedéstechnikai kérdésekben írásban kérte ki az érintett lakók véleményét az önkormányzat. A helyi népszavazáson a polgárok az Avar utca forgalmi rendjéről, illetve a Csörsz utcába tervezett megemelt gyalogátkelő helyéről döntöttek.
A visszaküldött válaszlevelekben a többség a jelenlegi forgalmi rend megtartása mellett tette le a voksát, így az önkormányzat elvetette azt a korábbi elképzelést, mely szerint a Hegyalja út felől érkező autós forgalom visszaszorítása érdekében megfordul a kötelező haladási irány az Avar utcában. Bár a lakók részéről felmerült az utca kétirányúvá tétele, ehhez az ügyben illetékes fővárosi önkormányzat az útszakasz szűk keresztmetszete miatt nem járult hozzá.
Lesz viszont sebességcsillapításra is alkalmas megemelt gyalogátkelőhely a Csörsz utcában, ezzel ugyanis egyetértettek a környéken élők – tájékoztatta a Hegyvidéket Kovács Lajos alpolgármester, aki elmondta, hogy a válaszadók 63 százaléka azt kérte, a sebességcsillapító küszöb a Csörsz park és a sportpálya találkozásához kerüljön. Itt végződik ugyanis a parkot átszelő sétány, ami összeköttetést biztosít a Hegyalja úti buszmegállók és a Csörsz utca térsége között.
„Nem a már kerületszerte megszokott hagyományos fekvőrendőr készül, hanem egy olyan széles és a járdák magasságáig megemelt küszöb, amely egyúttal gyalogátkelőhelyként is szolgál. Ezzel a megoldással két legyet ütünk egy csapásra, hiszen nem csupán az autókat kényszerítjük lassításra, hanem megkönnyítjük és biztonságosabbá tesszük a parkba járó babakocsis anyukák közlekedését” – hangsúlyozta Kovács Lajos. A jövőben az önkormányzat a kerület más pontjain is megvizsgálja az ilyen típusú átkelők létesítésének lehetőségét.

knp.