Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez
Arany-fociarany

Arany-fociarany

Bár a magyar labdarúgó-válogatott lassan három évtizede nem jutott ki egyetlen jelentős világversenyre sem, a gyerekek körében még mindig a foci számít a legnépszerűbb sportágnak. Ezt bizonyítja az Arany János Általános Iskola és Gimnázium immár negyedszer megrendezett tizenkét órás labdarúgótornája is, amelyen minden évben garantált a telt ház.
Így volt ez az idén is, az iskola sportcsarnokában az elsőségért harcba szálló nyolc csapatot szépszámú közönség buzdította. A nézők ezúttal is parázs meccseket láthattak, különösen a második „John Gold Cup”-ot megnyerő, tavaly azonban csupán a csalódást keltő ötödik helyet megszerző Arany „A” tett ki magáért.
A csoportmeccsek után kieséses rendszerben folytatódott a küzdelem, a B-csoportot meggyőző játékkal nyerő Arany „A” először a Lao San Spartanst gyűrte le, majd a döntőben a tavalyi ezüstérmes G-Force csapatát verte két góllal, ezzel két év után ismét elhódította a kupát.
A gólkirályi címet szétlövést követően – a G-Force csatára, Grósz Márton is nyolc gólig jutott – immár zsinórban harmadszor az Arany „A”-t erősítő Kovács András hódította el, a legjobb kapusnak járó trófeát az előző évhez hasonlóan csapattársa, az alapszakaszban csupán egy gólt kapó Akay Bence érdemelte ki.

Em. 

Végeredmény: 1. Arany "A", 2. G-Force. 3. H1N1.