Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Képzőművészeti aukció

Második alkalommal licitálhatunk hegyvidéki képzőművészek alkotásaira. Az aukcióra beküldött mintegy 130 alkotás november 15-től látható a Hegyvidék Galériában. Az esemény célja, hogy közelebb hozza egymáshoz a kerületi, illetve a galériához kötődő művészeket és a műkedvelő közönséget – mondta el lapunknak Balázs Attila, a Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény és Galéria igazgatója.
Az alkotásokat nem zsűri választotta ki, a művészek maguk döntötték el, melyik munkájukat kínálják árverésre. „Egyetlen kikötésünk volt – hangsúlyozta az igazgató –, hogy a kikiáltási ár ne haladja meg a hatvanezer forintot. A galéria nem számít fel jutalékot az aukcióért, a teljes leütési ár a művészt illeti meg.”
Több alkotó három-négy munkáját is licitre bocsátja, szinte minden képző- és iparművészeti ágban, így vásárolhatunk egyebek között festményeket (olajt és akvarellt is), grafikákat, fotókat, textileket, kisplasztikákat és porcelánokat – mindezt négy-, illetve hatvanezer forint közötti induló áron.
A november 26-i aukciót a BÁV hivatalos árverezője vezeti majd. Az eladásra kínált teljes anyag – árral együtt – megtekinthető a www.hegytortenet.hu oldalon is.

AI