Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Újabb kerületi közműépítések

Számos lakossági bejelentés érkezett az önkormányzathoz a Csaba utca felső, lejtős részének állapota miatt. A levélírók elsősorban a közlekedés biztonságát veszélyeztető, az autókat „összerázó” felgyűrődött aszfalt miatt panaszkodtak.
A probléma hamarosan megoldódik, a városgazdálkodási irodától kapott tájékoztatás szerint ugyanis november 22-én elkezdődik az úttest helyreállítása a Városmajor és a Bíró utca között. A várhatóan öt-hat napig tartó munkálatok során a korábbinál erősebb, kopásálló aszfaltot használnak, ami garanciát jelent az újabb felgyűrődések és a felület ráncosodásának megelőzésére. Az útépítéssel egy időben a páratlan oldali járda is megújul, eltávolítják a pollereket, helyettük felfestéssel jelölik a parkolóhelyeket, és felújítják a jelenlegi hibás burkolatot.
Dolgoznak a közműcégek is, a Zirzen Janka utcában november 30-ig tart a félpályás útlezárással járó vízcsőfektetés, míg a Galgóczy utcában a Magyar Telekom építkezik a következő két hétben. Szintén november végén fejeződik be a járda alatti elektromos földkábel cseréje a Csaba utcában, a Maros és a Városmajor utca között, a munkálatok ideje alatt a gyalogosok az úttesten elkerített provizóriumot használhatják. Az Alsó Svábhegyi út térségében egy hónappal ezelőtt megkezdett vízcső-rekonstrukció a Patkó utcában folytatódik, a burkolatbontás miatt a munkaterületen félpályás útlezárásra kell számítani.

(m.)