Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Idősek a Fitparádén

Az előző években nagy sikert arató családi rendezvények mellett a középkorúak és az idősebb korosztály számára külön szabadidős programokat szerveznek a Hegyvidéki Fitparádén október 16-án. Ezeken valamennyi hegyvidéki, illetve Hegyvidék Kártyával rendelkező polgár ingyen vehet részt, a különböző sportágakban meghirdetett versenyeken azonban csak az 50 év felettiek indulhatnak.Ű
A mindenki számára nyitott délelőtti tréning után, 11 és 12 óra között a high score-szabályok szerint dartsbajnokságot szerveznek, amire a MOM Kulturális Központ Barabás Miklós-termében lehet jelentkezni 10.45-ig. A tíztől háromig tartó pingpongozás közben, dél és egy óra között szeniorversenyt rendeznek a kupolateremben, a tizenegy pontos mérkőzéseket két nyert szettig játsszák. Szintén a közönségjáték szünetében, 11 órától indul a pétanque-bajnokság a Gesztenyés kertben, a két-három fős csapatok 9.45-ig adhatják le nevezésüket.
Akik nyugalmasabb játékokra vágynak, kormegkötés nélkül egész nap kártyázhatnak a Jókai Mór-teremben, 13-tól 16 óráig pedig bekapcsolódhatnak a Simándy József-teremben zajló sakkbajnokságba. Természetesen a fiatalabbak is sakkozhatnak, őket tíz és tizenhárom óra között várják a helyszínen. A lebonyolítási forma a résztvevők számától függ, a versenyzők listáját 12.45-kor lezárják. Közkívánatra a Sportmax uszodájában ismét megrendezik az aquasakkot – a hegyvidéki lakosok az önkormányzat jóvoltából ingyen használhatják az uszodát is –, míg a Gesztenyés kertben 10-től 12-ig nordic walking színesíti a programot.

m.