Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Mozgássérültek a vidámparkban

Néhány hónapos kihagyás után ismét aktív életbe kezd a Mozgássérültek Országos Egyesületének kerületi klubja. Fedlák Zsuzsa vezető a Hegyvidéknek elmondta, egyelőre még keresik az otthonukat, és novemberben újult erővel kezdik meg a munkát.

– A lányom a Sportmaxban szinkronúszókat edz, ő segített nekünk átmenetileg helyet találni ott. Most várjuk, hogy hol kezdhetünk újra dolgozni. Amint berendezkedtünk, értesítjük a klub tagjait.

Azért szünetelt a klub, mert nincs állandó helyük?

– Nem, sajnos az egészségem miatt kellett egy időre visszavonulnom, azonban új lendülettel, új tervekkel folytatjuk a munkát.

Ez pontosan mit jelent?

– Egyfajta érdekvédelmet látunk el, közösséget építünk, lelkileg és praktikus tanácsokkal is segítünk azoknak, akik új mozgássérültek – hiszen ebben nekünk van a legtöbb tapasztalatunk. Mindemellett, mivel ez a szakmám, ingyenes pénzügyi tanácsokat adok például egészségpénztári, vagy hitelügyekben. És ez még nem minden: támogatásokból különböző programokat szervezünk, például színházba megyünk. Most éppen lehetőséget kaptunk arra, hogy egy egész napot ingyen tölthessünk el a Budapesti Vidámparkban. Minden hegyvidéki mozgássérült társunk, aki október tizennyolcadikán szívesen csatlakozna hozzánk erre a nagyon kellemesnek ígérkező programra, keressen meg engem, hogy megbeszélhessük a pontos részleteket. Természetesen a kísérő is ingyen velünk tarthat, amennyiben szükséges a jelenléte.

Honnan tudják meg a tagok, ha újra elindul a klubélet?

– Figyeljék a híreket, itt az újságban és másutt is, illetve, mint mondtam, akit csak tudunk, értesítünk majd!

A.

Fedlák Zsuzsa telefonszáma: 06/30-985-6117.