Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez
Osszel_is_viragos_Hegyvidek

Ősszel is virágos Hegyvidék

Az elmúlt hetekben az önkormányzat valamennyi út menti zöld szigeten, illetve virágos területen kicseréltette a termőföldet az újonnan elültetetett növények biztosabb meggyökerezése érdekében. Egyelőre négyezer palánta kihelyezése van folyamatban; az őszi fejlesztés keretében 6-7 ezer különböző színű növényt, míg egyes helyszíneken örökzöldeket ültetnek.
Első lépésben a János-hegyi Erzsébet-kilátó, a Normafa-parkoló, az Eötvös úti kereszt, a Mártonhegyi úti kórház, a Gyöngyvirág úti feszület, a Tusnádi utca, a Győri út és a Németvölgyi út 46. ágyásait „öltöztetik” őszi ruhába – mondta el az ütemezéssel kapcsolatban Kovács Lajos alpolgármester. Virágok és új pad kerülnek a Németvölgyi Gondozási Központhoz tartozó Kulturális Szalon elé. Itt egy nyitott közösségi teret szeretnének kialakítani, ahol megpihenhetnek az intézményt látogató idősebb polgárok.
Virágosít a Főkert Zrt. is: az Árkay-szobornál, az Apor Vilmos téren, illetve a Beethoven-szobor környezetében összesen 3200 tő árvácskát telepítettek szeptember végén. A színpompás kétnyári növények hűvös időben is nyílnak, jól viselik a fagyokat, nagyméretű fehér, illetve sárga és kék virágaik egész télen a közterületeket díszítik. A Főkert a következő hetekben a már megszokott helyszíneken, egyebek között a Magyar jakobinusok terén folytatja az ültetéseket.

Em.