Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez
Kozmufelujitasok_keruletszerte

Közműfelújítások kerületszerte

A kerület több pontján burkolatbontással járó hálózatrekonstrukciókba kezdtek a fővárosi közműcégek. A nagyobb munkákhoz kapcsolódva szükség esetén az önkormányzat – pénzügyi lehetősége függvényében – elvégzi a javításokat az építési hely közvetlen környezetében. Így megkíméli a környéken élőket az egyébként későbbre tervezett munkálatokkal járó újabb kellemetlenségektől. Ennek köszönhetően jelentősen csökken a környezetterhelés, hiszen ugyanazon a területen egyszerre két fejlesztés is megvalósul.

Elsőként a Nárcisz utcában történik összehangolt fejlesztés, az Agárdi út és a Levendula utca közötti százharminc méteres szakaszon, ahol a közszolgáltató április elején megkezdte a csatorna cseréjét, míg az önkormányzat felújítja a csatlakozó járdát. A május közepéig tartó munkálatok idején a Nárcisz utcát lezárják a forgalom elől, a behajtást a lehetőségek szerint kizárólag a lakók számára biztosítják. A helyreállítás során a szolgáltató teljes szélességben újraaszfaltozza az úttestet, míg az önkormányzat a Stromfeld Aurél útig felújítja a járdát, valamint a jobb vízelvezetés érdekében megemeli az útszegélyt.
Megkezdődött a téli vízvezetékcsere miatt ideiglenesen helyreállított burkolat véglegesítése a Korompai utcában, a Lejtő út és a Meredek utca között. Az önkormányzat a munkálatokkal egy időben a Lejtő út és Hegyalja út között átépíti az útpálya közműmunkákkal nem érintett szakaszát is. A bontás és az aszfaltozás alatt félpályás lezárásra kell számítani.
Vízcső-rekonstrukció zajlik a Tarpatak utcában, a Patkótól a Hadik András utcáig 270 méteren cserélik ki a főnyomócsövet. A fejlesztés várhatóan április közepén befejeződik.
Már dolgozik a kivitelező a Kútvölgyi és a Béla király úton, ahol kicserélik a járda alatt futó elektromos vezetékeket. Szintén tartanak a munkák az Orbánhegyi úton, itt a Királyhágó tér és a Stromfeld Aurél út között kábelfektetés miatt kellett ideiglenesen lezárni a járdát. A gyalogos közlekedésre az Orbánhegyi úton az út páratlan oldalán, míg a Kútvölgyi úton a forgalmi sávból lekerített gyalogos folyosón van lehetőség.

mm.